Galējas slimnīcu pārslodzes gadījumā piesaistīs NBS (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: Paula Čurkste/LETA

Reaģējot uz Covid-19 pacientu skaita pieaugumu slimnīcās, Veselības ministrija apzinājusi dažādus infrastruktūras nodrošinātājus, kur varētu izvietot pagaidu hospitāli, bet slimnīcu galējas pārslodzes gadījumā varētu tikt lemts par Nacionālo bruņoto spēku iesaisti, žurnālistiem skaidroja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Valdībā mēs šodien informējām, kā mēs strādājam gan attiecībā uz privāto sektoru, gan uz veselības nozares bijušo un šobrīd nelietoto infrastruktūru, gan uz pašvaldību slimnīcām. Ieskicējām, kā galējā situācijā varētu virzīties uz citas infrastruktūras pielāgošanu sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem vai lielu infrastruktūras vienību īpašniekiem," stāstīja ministrs.

Pēc viņa paustā, ārkārtas situācijas rīkojumā bija iekļauts uzdevums sagatavot un iepazīstināt valdību ar nepieciešamajiem soļiem un scenārijiem, ja slimnīcu pārslodze būtu ilgstoša un liela, tostarp ja tā pārsniegtu veselības nozares iezīmēto robežu - 1500 stacionēti Covid-19 pacienti. Veselības ministrija uz otrdienas sēdi bija sagatavojusi attiecīgu informatīvo ziņojumu, kuru valdība atbalstījusi.

Video: Fragments no Ministru kabineta 12.oktobra preses konferences, kas notika pēc valdības sēdes

Kā ziņots, Pavļuts iepriekš norādījis, ka lauka hospitāli varētu veidot kā kādas klīniskās universitātes struktūrvienību. Politiķis skaidroja, ka, runājot par lauku hospitāli kā principu, netiek runāts par hospitāli laukā, teltīm vai tādiem risinājumiem, kas varētu būt bruņoto spēku rīcībā. Turklāt arī mediķu skaits bruņotajos spēkos ir neliels uz kopējās sistēmas fona, un šie mediķi ir noslogoti ar saviem pienākumiem.

"Mēs šeit runājam par ārstniecības sistēmas galvenajiem spēlētājiem, par to, ka šāds papildu hospitālis būtu primāri veidojams kā īpaša, liela mēroga struktūrvienība, visticamāk, pie kādas no klīniskajām universitātes slimnīcām," informēja ministrs.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu