Baltkrievijā pret Tihanovsku ierosina lietu par "varas pseidoorgānu" izveidošanu (4)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi jaunu krimināllietu pret demokrātiskās opozīcijas līderiem Svetlanu Tihanovsku un Pāvelu Latuško, televīzijā paziņoja komitejas pārstāvis.

Lieta ierosināta, balstoties uz krimināllikuma pantu par patvaļīgu amatpersonas nosaukuma vai pilnvaru piešķiršanu. Maksimālais sods, kas par to draud, ir brīvības atņemšana līdz diviem gadiem.

Tihanovska un Latuško pretrunā Baltkrievijas konstitūcijai izveidoja "varas pseidoorgānus", lai pārstāvētu Baltkrieviju ārvalstīs un iesaistītos sarunās ar ārvalstu valdībām un starptautiskajām organizācijām, norāda Izmeklēšanas komiteja.

Baltkrievijā iepriekš pret Tihanovsku jau bija ierosināta krimināllieta ar sešiem apsūdzības punktiem, savukārt pret Latuško - ar četriem, vēsta medijs "Zerkalo.io". Cita starpā viņi apsūdzēti ekstrēmismā, sazvērestībā sagrābt valsts varu un mēģinājumā pastrādāt teroraktu.

Tihanovska bija prezidenta amata kandidāte un Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense 2020.gada 9.augusta vēlēšanās. Latuško bija Baltkrievijas lielākā teātra direktors, kurš pēc vēlēšanām iesaistījās protestos pret Lukašenko.

Viņiem nācās aizbraukt no Baltkrievijas. Tihanovska mitinās Lietuvā, savukārt Latuško dzīvo Polijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu