"Veselības centrs 4" apsver iespēju paplašināt diagnostikas un konsultatīvo pakalpojumu pieejamību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

"Veselības centrs 4" vajadzības gadījumā var lielākā apjomā nodrošināt diagnostikas un konsultatīvos pakalpojumus pacientiem, atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Pēc viņa paustā, "Veselības centrs 4", līdzīgi kā iepriekšējās Covid-19 uzliesmojuma laikā, vajadzības gadījumā lielākā apjomā var nodrošināt diagnostikas un konsultatīvos pakalpojumus visiem pacientiem, tai skaitā Covid-19 inficētajiem pacientiem tam īpaši paredzētā laikā un vietā.

"Tomēr mūsu kapacitāte ir ierobežota vispārējā noslogojuma un cilvēkresursu trūkuma dēļ," skaidroja Rēvalds.

Viņš norādīja, ka, tāpat kā citas Latvijas medicīnas iestādes, "Veselības centrs 4" saskaras ar cilvēkresursu trūkumu. Daļa darbinieku paaugstinātas slodzes apstākļos strādā valsts veselības aprūpes iestādēs, neliela daļa darbinieku - 2% līdz 3% - nevarēs turpināt darbu, jo nevarēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Vēl daļa darbinieku nevar palielināt darba apjomu subjektīvu iemeslu dēļ - veselības stāvoklis, izdegšana, pārslodze darbā.

Rēvalds arī uzskata, ka pilnībā valsts apmaksāto pakalpojumu pieprasījumu no pacientiem nav iespējams apmierināt.

"Šiem pakalpojumiem ir gaidīšanas rindas, kuras, visticamāk, palielināsies, ja vien nemainīsies pašu pacientu uzvedība, kā tas bija iepriekšējo saslimšanas viļņu laikā - daļa pacientu piesardzības dēļ izvairījās apmeklēt arī medicīnas iestādes un rinda samazinājās," pieļāva uzņēmuma vadītājs.

Viņš gan atzina, ka pašreizējā situācijā pieprasījumu pēc valsts apmaksātajiem pakalpojumiem varētu samazināt arī iespējamais ierobežojums tos saņemt pacientiem bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta vai testa.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Veselības centra 4" apgrozījums 2019.gadā bija 23,566 miljoni eiro, bet peļņa 2,353 miljoni eiro. Pakalpojumu sniedzēja īpašnieki ir Rēvalds, Ģirts Rēvalds, Elga Rēvalde un Vija Žīgure.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu