Policija Kuldīgā aiztur vīrieti par ieroču, munīciju, granātu un nelegālu cigarešu glabāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Valsts policijas (VP) Kuldīgas iecirkņa policisti kratīšanu laikā ir atraduši ieročus, munīciju un cigaretes, informē VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Turpinot izmeklēšanu iepriekš sāktos kriminālprocesos par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, septembra vidū Kuldīgas policisti veica četras kratīšanas, kuru laikā tika izņemti 200 litri nelegālas izcelsmes alkohola un 27 700 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Kriminālprocesā tika aizturēts vīrietis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Aizturētā persona nav iepriekš sodīta par līdzīgu noziegumu veikšanu, stāstīja Šeršņova.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt veicot administratīvo apskati kādā Kuldīgas novada viensētā, policisti konstatēja, ka vīrietis savā īpašumā glabā 25 dažādus nereģistrētus ieročus, 20 dažādu ieroču sastāvdaļas, 3411 dažādas munīcijas vienības un desmit granātas. Par policijas konstatēto sākts kriminālprocess, pirmstiesas izmeklēšanas gaitā ieroči un munīcija izņemti un nodoti ekspertīžu veikšanai. Persona iepriekš nav nonākusi policijas redzes lokā par līdzīgu noziegumu veikšanu.

Foto: Publicitātes foto

Veicot pirmstiesas izmeklēšanas darbības kādā kriminālprocesā, policisti veikuši divas citas kratīšanas, kuru laikā tika izņemti nereģistrēti ieroči - divas medību bises, mazkalibra šautenes stobrs ar klusinātāju un optiku, dažādas patronas, kā arī tika izņemts aptuveni 330 litri pašdarināta alkohola un 54 960 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Kriminālprocesā tika aizturēts vīrietis, kuram piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Aizturētā persona nav iepriekš sodīta par līdzīgu noziegumu veikšanu, sacīja Šeršņova.

Septembra beigās Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un realizēšanu Kuldīgā. Aizdomās par iepriekšminētajiem noziegumiem likumsargi aizturēja divas personas. Veicot kratīšanas piecos īpašumos un divās automašīnās Kuldīgas pilsētā, likumsargi konstatēja narkotiskās un psihotropās vielas - amfetamīnu, marihuānu, psihotropo vielu saturošu medikamentu - tramadolu, kā arī divus gāzes ieročus un vairāk nekā 50 dažādu kalibru patronas.

Šeršņova skaidroja, ka VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu