Tiesības zaudē kārtējais šoferis, kurš braucis gandrīz 3 promiļu reibumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pārdaugavā kāds dzērājšoferis savu bīstamo braucienu trešdienas pusdienlaikā noslēdza vienā no šaurajām Iļģuciema ieliņām, apskādējot savu un svešu automašīnu, vēsta TV3 raidījums Degpunktā. Likumsargiem atbraucot, vadītāja vietā inspektorus sagaidīja tikai sašutuši aculiecinieki.

Nepārliecinoši iebraucot Reņģes ielas pagalmā un nobraucot garām ceļmalā stāvošai ”Opel” automašīnai, tai uz virsbūves sāna atstājot švīku, ”Audi” vadītājs beidzot saprata, ka jāapstājas. Tomēr tas notika tikai pēc uztriekšanās betona stabam. Šāda neveiklu manevru virkne klusajā ieliņā nevarēja neieinteresēt apkārtējos, un līdzcilvēki, pieļaujot, ka šoferis to pats neizdarīs, nolēma par negadījumiem ziņot Valsts policijai.

Palīgā inspektoriem atbrauca arī kolēģi no pašvaldības policijas, bet vēlāk atklājās, ka papildspēki nav nepieciešami. Šajā gadījumā, lai arī sākotnēji ”Audi” vadītāja komunikācija ar likumsargiem notika paaugstinātos toņos,

vēlāk vīrietis tomēr nomierinājās un piekrita alkohola koncentrācijas pārbaudei, un mērījuma rezultāts bija teju trīs promiles.

Viena no administratīvajām lietām ir sākta par alkohola lietošanu pēc negadījuma, bet šāda rīcība braucēju neglābs, jo sods par pārkāpumu ir pielīdzināms sodam par vadīšanu reibumā. Transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz pieciem gadiem ir neizbēgama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu