Baltkrievijā par parakstīšanos uz "ekstrēmistiskiem" sociālo mediju kanāliem turpmāk piespriedīs cietumsodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Maxim Guchek/BelTA photo via AP

Baltkrieviem, kas parakstīsies uz sociālo mediju kanāliem, kurus autoritārais Aleksandra Lukošenko režīms būs atzinis par "ekstrēmistiskiem", turpmāk draudēs septiņu gadu cietumsods, liecina trešdien varasiestāžu publicētā informācija.

Tādi sociālo mediju kanāli kā "Telegram" pērn plaši tika izmantoti masu protestos, kurus izraisīja prezidenta vēlēšanu viltošana par labu Lukašenko. Ar to palīdzību tika koordinētas demonstrācijas un izplatīti videoieraksti, kuros redzama protestu vardarbīgā apspiešana.

Dažus no "Telegram" kanāliem, piemēram, NEXTA Baltkrievijas varasiestādes atzinušas par "ekstrēmistiskiem". NEXTA ir gandrīz miljons abonentu, bet uz Lukašenko režīma varasiestāžu slēgtā ziņu portāla TUT.BY kanālu parakstījies pusmiljons cilvēku.

Baltkrievijas Organizētās noziedzības apkarošanas direktorāts paziņojis, ka personas, kas parakstījušās uz "ekstrēmistiskiem" "Telegram" kanāliem un čatiem, tiks pakļautas kriminālvajāšanai kā ekstrēmistiska grupējuma biedri.

Kopumā Baltkrievijā par "ekstrēmistiskiem" atzīti jau vairāk nekā 100 "Telegram" kanāli un čati. Ikvienam, kas pārpublicējis to materiālus, jau iepriekš draudēja sodanauda vai 30 dienu ilgs administratīvais arests.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu