Pēc nedēļas slimnīcas piedzīvos ievērojami lielāku pacientu pieplūdumu (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aptuveni pēc nedēļas slimnīcas piedzīvos ievērojami lielāku Covid-19 pacientu pieplūdumu, kad daudziem no pēdējās dienās atklātajiem inficētajiem slimības gaita kļūs kritiska. Lai spētu uzņemt visus, kam nepieciešama ārstēšana, slimnīcas uzņemšanas nodaļā jau ceturtdien sākusies apjomīga pārbūve, tā LTV raidījumā "Panorāma" norādīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) mediķi. 

Trešdien izziņotais diennaktī atklāto 2236 Covid-19 gadījumu skaits bija līdz šim lielākais reģistrētais. Taču ceturtdien paziņoja, ka reģistrēti 2408 jauni Covid-19 gadījumi, kas nozīmē, ka jau otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordaugsts jaunu inficēto skaits.

Daļa no tiem, kuriem inficēšanos ar Covid-19 atklāja trešdien un ceturtdien, slimnīcā atgriezīsies pēc septiņām dienām.

RAKUS Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs stāsta, ka

aizvien biežāk Covid-19 pozitīvi izrādās tie pacienti, kurus atved ar aizdomām par insultu.

“Pirmā simptomātika ir insultam līdzīga. Parādās nespēks, runas traucējumi, pie augstas temperatūras viņi atūdeņojas. Un paralēli vēl ir galvas smadzenēs skābekļa trūkums, kas izpaužas ar komunikācijas traucējumiem. Un viņus atved šeit, un pieredze mums jau ir lielāka,” sacīja Višņakovs.

Par gaidāmo darbu šajā Covid-19 uzliesmojuma vilnī RAKUS mediķiem ir skaidrs – jāgatavojas ļoti smagam darba cēlienam.

Slimnīcas anesteziologs reanimatologs Pēteris Tamužs norādīja, ka process ar gauso vakcinēšanos un transmisiju ir palaists un jau nekontrolējams. "Nu, ko nu mēs tiem saviem vecvecākiem esam novēlējuši. (..) Mums nav variantu, mums ir jāstrādā,” viņš sacīja. 

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu