Raidījums: jaunieši apsver potēties slepus, jo baidās no vecāku nosodījuma (41)

CopyLinkedIn Draugiem X
Pusaudži.
Pusaudži. Foto: Shutterstock

Vairākas Eiropas Zāļu aģentūras reģistrētās vakcīnas ir drošas arī jauniešiem vecumā no 12 gadiem, taču ne visu pusaudžu vecāki atbalsta vakacināciju. "ReTV" uzrunāja vairākus jauniešus, kuri vēlas vakcinēties un ātrāk atgriezties, viņuprāt, interesantākā ikdienas dzīvē, bet viņiem to neļauj vecāki.

Paradoksāli, taču dažās šādās ģimenēs paši vecāki ir vakcinēti pret Covid-19. “Jā, man vakcinējusies ir mamma un māsa. Mans tētis domā, ka vakcīna ir slikta manai veselībai,” pastāstīja kāds 9. klases skolnieks.

“Es esmu dzirdējis no citiem, ka, ja viņi vakcinēsies pa kluso, viņus izmetīs no mājām,” zināja stāstīt cits 9. klases skolnieks.

Arī vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” saņem ziņas par jauniešiem, kam ģimene neļauj vakcinēties.

“Un vēl trakāk, par ko es tiešām nebūtu iedomājusies, bet nupat mēs saņemam arī ziņas, ka paši partneri (ka vīrs iet no sievas) dodas slepus vakcinēties,” stāsta organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Atgādinām, ka ikviens jaunietis no 14 gadu vecuma var vakcinēties bez vecāku atļaujas, bet pusaudžiem vecumā no 12-14 gadiem ir nepieciešams vecāku vai aizbildņu akcepts.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu