"Amnesty International": Pandēmija apdraud vārda brīvību (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Koronavīrusa pandēmija apdraud vārda brīvību un neatkarīgo mediju spējas sniegt informāciju, otrdien paziņoja cilvēktiesību organizācija "Amnesty International".

"Covid-19 pandēmijas kontekstā izteiksmes brīvības tiesībām tiek uzbrukts visā pasaulē un tas palielina briesmas, ko rada sabiedrības veselības krīze," pavēstīja organizācija.

Valdību represīvo pasākumu rezultātā daudzi cilvēki palikuši bez piekļuves informācijai par koronavīrusu un tāpēc nezina, kā aizsargāt sevi un cilvēkus sev apkārt, norāda "Amnesty International".

Kā īpaši liktenīgu piemēru organizācija izcēlusi Ķīnas veikto informācijas apslāpēšanu par koronavīrusu. Jau 2019.gada decembrī medicīnas personāls un aktīvisti Ķīnas pilsētā Uhaņā mēģināja piesaistīt uzmanību tolaik nezināmai slimībai. Tā vietā, lai viņiem pievērsu uzmanību, valdība pret viņiem vērsa tiesībsargājošās iestādes, ziņo "Amnesty International".

Līdz 2020.gada februārim par 5511 cilvēkiem, kas bija publicējuši informāciju par Covid-19 uzliesmojumu, tika veikta izmeklēšanu par "fabrikācijām un nepatiesas un kaitīgas informācijas apzinātu izplatīšanu", norāda "Amnesty International".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu