Atbalsta jaunizstrādātā Elektronisko sakaru likuma ieviešanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valdība otrdien atbalstīja Elektronisko sakaru likumprojektu, pavēstīja Satiksmes ministrijā.

Jaunais likums izstrādāts, lai veicinātu drošu, pieejamu un kvalitatīvu elektronisko sakaru nozares attīstību, vienlaikus nodrošinot Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes Eiropas Elektronisko sakaru kodeksa prasību ieviešanu Latvijā.

Likumprojekts aptver dažādas jomas, tostarp tehnoloģiski neitrālu elektronisko sakaru tīklu un pakalpojumu sniegšanas regulēšanu, tīklu integritāti un savienojamību, pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību, numerācijas, radiofrekvenču spektra un augstākā domēna ".lv" racionālu un efektīvu izmantošanu. Vienlaikus jaunais normatīvais regulējums nosaka valsts, patērētāju un elektronisko sakaru komersantu interešu aizsardzību, kā arī datu aizsardzību.

Satiksmes ministrijā skaidroja, ka Eiropas Elektronisko sakaru kodeksa prasību nosaka vienotu normatīvo regulējumu elektronisko sakaru nozarei Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp, nosacījumus komersantu darbībai, patērētāju un pakalpojumu sniedzēju savstarpējām attiecībām, universālā pakalpojuma sniegšanai un ierobežoto resursu pārvaldībai.

Saskaņā ar kodeksu dalībvalstīm ir jānodrošina kvalitatīvi un publiski pieejami elektroniskie pakalpojumi, ko izmaksu ziņā iedzīvotāji var atļauties. Tāpat kodekss paredz, ka dalībvalstīm ir jānodrošina elektronisko sakaru pieejamība arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ārkārtas saziņai.

Jaunais Elektronisko sakaru likums stāsies spēkā pēc tam, kad to pieņems Saeima.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu