Ierobežojumu pārkāpēji bieži cenšas apstrīdēt likumsargu lēmumu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Policijas masveida pārbaužu laikā novērota tendence, ka Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpēji sākotnēji savu vainu neatzīst un cenšas apstrīdēt likumsargu lēmumu, informēja Valsts policijā.

Otrdienas pēcpusdienā vienlaikus visā Latvijā Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica pēkšņās pārbaudes tirdzniecības vietās, lai uzraudzītu epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu.

Kopumā divu stundu laikā policisti konstatēja 136 pārkāpumus, 15 gadījumos tika sākti administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu un citu epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu.

Tāpat kopumā izteikts 121 preventīvs norādījums par mutes un deguna aizsega nepareizu lietošanu, pircēju plūsmas kontroli un sadali, kā arī Covid-19 sertifikātu pārbaudes nodrošināšanu.

Minētajā laika posmā visā Latvijā veiktas pārbaudes 527 tirdzniecības vietās un pārbaudītas 1159 personas.

Atkārtoti visvairāk pārkāpumu konstatēts Rīgas reģionā.

Policija norāda, ka tās primārais mērķis nekad nav bijis sodīt, tāpēc lielākoties dotas preventīvas norādes. Tomēr pārbaužu laikā novērota tendence, ka personas, kuras klaji pārkāpušas noteiktos ierobežojumus, sākotnēji savu vainu neatzīst un cenšas apstrīdēt likumsargu lēmumu.

Normatīvie akti paredz, ka par pandēmijas ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot administratīvo sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu