Rīgā nav vakcinējušies vēl aptuveni 70 000 pensionāru (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Līdz šim Rīgā pret Covid-19 nav vakcinējušies aptuveni 70 000 senioru, trešdien Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē informēja pašvaldības Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Jaunākie dati liecina, ka pašlaik nav vakcinēti aptuveni 184 000 rīdzinieku. Kondrāte atklāja, ka aptuveni 70 000 no viņiem ir seniori.

Komentējot vakcinācijas aptveri galvaspilsētā, deputāts Jurģis Klotiņš (NA/LRA) aicināja pilsētas vadību maksimāli ātri izsūtīt senioriem aicinājumu vakcinēties.

Savukārt komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs (PP) sacīja, ka sadarbībā ar namu pārvaldniekiem šāda informācija tiek izplatīta.

"Apgrūtina tas, ka valdība neatļauj komunicēt krievu valodā," sacīja deputāts.

Viņš apgalvoja, ka pašvaldība cenšas aptvert tos seniorus, kas "nav Latvijas informatīvajā telpā". "Diemžēl situācija ir tāda, ka daudzi vēl joprojām gaida, ka viņi varēs Latvijā saņemt "Sputnik V" vakcīnu," atzina Kleinbergs.

Savukārt Kondrāte informēja, ka ar domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) rīkojumu ir atjaunota vakcinācijas koordinācijas darba grupas darbība. Darba grupa plāno atsevišķi uzrunāt galvaspilsētas apkaimes, lai apkaimju centri varētu mērķtiecīgi uzrunāt savus iedzīvotājus, jo vakcinācijas aptvere mikrorajonos ir dažāda.

Tāpat pašvaldība plāno uzrunāt ģimenes ārstus, kas ir mazāk aktīvi vakcinēšanas procesā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu