Getliņu siltumnīcās novāc pirmos sezonas tomātus un gurķus (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Getliņos novāc pirmo sezonas tomātu un gurķu ražu, kas ik gadu tiek novākta oktobrī un turpinās līdz pat nākamā gada jūnija beigām, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem svaigus dārzeņus sezonā, kad to ir vismazāk vietējā tirgū.

Pirmie gurķi un tomāti jau ir nopērkami lielākajos tirdzniecības veikalos, kā arī uzņēmuma firmas veikalā.

“Varam lepoties, ka šobrīd Getliņu siltumnīcas ik sezonu katram Latvijas iedzīvotājam saražo vienu tomātu un gandrīz vienu gurķi.

Tas ir mērāms teju 460 tonnās tomātu un pusotrā miljonā gurķu. Mūsu tomātu un gurķu kvalitāti novērtē aizvien vairāk Latvijas iedzīvotāju.

Foto: Publicitātes foto

Tas apstiprina, ka esam uz pareizā ceļa, un mūsu komanda turpinās nemainīgi rūpīgo darbu, lai nodrošinātu tirgū kvalitatīvus, Latvijā audzētus dārzeņus,” stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Šosezon veikalu plauktos nonāks 4 dažādas tomātu šķirnes – ‘Beorange’, ‘Haiku’, ‘Amoroso’ un ‘Fujimaru’, kā arī gurķu šķirne ‘Imea’. Tāpat, kā līdz šim, siltumnīcās audzētos tomātus un gurķus ikviens varēs iegādāties lielākajās pārtikas tirdzniecības ķēdēs Latvijā, kā arī uzņēmuma specializētajā veikalā Rumbulā, Kaudzīšu ielā 57.

Foto: Publicitātes foto

Piegulošajā atkritumu poligona teritorijā ir uzbūvētas mūsdienīgas siltumnīcas, kurās tiek izmantotas atkritumu noglabāšanas laikā radušās gāzes, kas tiek pārvērstas siltumā un elektrībā. Tas ļauj apgādāt siltumnīcas ar nepieciešamo siltumu un gaismu rudens–pavasara sezonā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu