Vucāns: Baltijas un Višegradas valstīm ir iespēja stiprināt sadarbību, sekmējot Eiropas ilgtermiņa attīstību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns
Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns Foto: Zane Bitere/LETA

Baltijas valstīm un Višegradas valstīm ir iespēja stiprināt sadarbību, sekmējot Eiropas ilgtermiņa attīstību, par Baltijas Asamblejas (BA) Latvijas delegācijas vadītāja Jāņa Vucāna (ZZS) pausto Prāgā, Čehijā informēja Saimas Preses dienestā.

Vucāns Prāgā piedalījās Baltijas valstu kopīgās izstādes atklāšanā par godu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas diplomātisko attiecību ar Čehiju nodibināšanas simtgadei.

Politiķis reizē uzsvēra, ka mūsu tautu attiecību vēsture ir daudz senāka par šo gada dienu. BA Latvijas delegācijas vadītājs pauda gandarījumu par mūsu valstu sekmīgo sadarbību un ciešajiem cilvēku savstarpējiem kontaktiem, informēja Saeimā.

Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Čehijas Senāta prezidents Milošs Vstrčils, Igaunijas ārlietu ministra vietnieks Merts Volmers un Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Arnolds Pranckevičs.

Čehijas Senātā Vucāns tikās ar senatoru, bijušo Čehijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Jirži Drahošu, lai pārrunātu izglītības, zinātnes un inovāciju jautājumus.

Vucāns uzsvēra, ka Latvija ir interesēta iepazīt tuvāk Čehijas pieredzi sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru un Eiropas Kodolpētījumu organizāciju.

"Nākamgad Latvija būs Baltijas Asamblejas prezidējošā valsts un kā prioritāti izcels sadarbību zinātnē un inovācijās,

tostarp ar Beniluksa, Ziemeļvalstīm un Višegradas valstīm," pauda BA Latvijas delegācijas vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu