Melnkalne piešķir patvērumu Maskavas meklētajam krievu miljardierim Ismailovam (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Telmans Ismailovs
Telmans Ismailovs Foto: facebook.com

Melnkalne piešķīrusi patvērumu Krievijas miljardierim Telmanam Ismailovam, kuru Maskava izsludinājusi meklēšanā saistībā ar divām slepkavībām, sestdien pavēstījis viņa advokāts.

Azerbaidžānā dzimušais Ismailovs oktobra sākumā tika aizturēts Podgoricā, pamatojoties uz Maskavas izdotu starptautisko aizturēšanas orderi.

Šonedēļ viņš atbrīvots no apcietinājuma, jo Iekšlietu ministrija pieņēmusi lēmumu par patvēruma piešķiršanu, aģentūrai AFP pavēstījis Ismailova advokāts.

"Ismailovam piešķirta starptautiskā aizsardzība, ņemot vērā viņa vajāšanu politisko uzskatu dēļ valstī, kas pieprasījusi viņa izdošanu," teikts ministrijas paziņojumā.

Vietējie mediji vēsta, ka Ismailovs Krievijā tiek turēts aizdomās par divu Maskavas uzņēmēju slepkavības pasūtīšanu 2016.gadā, samaksājot par to divus miljonus ASV dolāru.

Taču advokāts apgalvo, ka viņa klients esot kļuvis par "upuri politiskai un ekonomiskajai vajāšanai no Krievijas puses".

Ismailovs vēl pirms savas aizturēšanas pieprasījis patvērumu Melnkalnē, kur viņa dēlam Alekperam pieder kazino.

Ismailovs Maskavā uzbūvējis milzīgu iepirkšanās centru, kas ticis kritizēts par neatbilstību drošības standartiem un par viltotu preču tirgošanu.

Kad viņš 2009.gadā atklāja Turcijā uzcelto grezno viesnīcu, Ismailovs izpelnījās bargu Krievijas prezidenta Vladimira Putina nosodījumu.

Dažus mēnešus vēlāk Ismailova tirdzniecības centrs Maskavā tika slēgts un miljardieris Krieviju pameta.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu