Valdība apstiprina aizdevumus pašvaldībām 16 projektu īstenošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien valdība apstiprināja valsts aizdevumu piešķiršanu 16 pašvaldību investīciju projektiem, kas izvērtēti projektu pieteikumu astotajā kārtā, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Minētie 16 investīciju projekti tiks īstenoti pašvaldībās. To kopējais finansējums ir 5,7 miljoni eiro, bet aizņēmuma apmērs - 4,6 miljoni eiro. Projekti tiks īstenoti Ventspils, Valkas, Ogres, Balvu un Cēsu novados, kā arī Rīgā, Jelgavā un Rēzeknē.

Atbalstīti seši projekti Rīgā ar mērķi nodrošināt higiēnas prasības pirmsskolas izglītības iestādēs un sociālās aprūpes centros.

Transporta infrastruktūras attīstībai apstiprināti piecu pašvaldību seši projekti, kuros tiks veikta ceļu segumu atjaunošana un gājēju ietvju izbūve Ventspils, Ogres, Valkas, Balvu novados un Rēzeknē.

Ar mērķi ēku vai tās daļu pielāgošana pašvaldības pakalpojumu sniegšanai, atbalstīta Piebalgas pamatskolas pārbūve par sociālās aprūpes centru Cēsu novadā un publiskās bibliotēkas izbūve Torņkalnā, Rīgā.

Jaunu pašvaldības pakalpojumu sniegšanas veidu attīstībai atbalstīts projekts vidusskolēnu attālinātā mācību procesa uzlabošanai Ogres novadā.

Būvprojektu izstrāde projektiem, kuru īstenošana plānota no Eiropas Savienības fondu vai citiem finanšu līdzekļiem atbalstīta viena būvprojekta izstrāde industriālā parka infrastruktūrai Jelgavā.

2021.gadā, ar mērķi mazināt un novērst Covid-19 izraisītās krīzes sekas, valsts aizdevums piešķirts 295 pašvaldību investīciju projektiem visā Latvijā. Atbalstīti projekti pakalpojumu pieejamības uzlabošanai reģionos, jaunu īres dzīvokļu izveidošanai, renovācijām bērnu dārzos un sociālās aprūpes centros, kā arī ceļu infrastruktūras sakārtošanai un citiem mērķiem ar kopējo finansējumu 133,8 miljoni eiro un aizņēmuma apmēru - 111,8 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu