No omītes pūra lādes: vienkāršs veids, kā ātri aizmigt! (4)

Zinātne akceptē!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Labas ziņas tiem, kuriem ne vienmēr izdodas ātri aizmigt! Zinātnieki ir pierādījuši kādas mums jau kopš bērnības zināmas metodes efektivitāti!

Izrādās, tas nudien ir banāls stāsts par glāzi silta piena pirms miega. Fakts ir tāds, ka govs piens satur dabisku peptīdu, kura iedarbība ir līdzīga spēcīgu miega līdzekļu sastāvdaļām. Tikai atšķirībā no zālēm pienam nav blakusparādību (ja vien, protams, nav laktozes nepanesamības) un tas neizraisa atkarību.

Piens satur kazeīna hidrolizātu, peptīdu, kas aktivizē GABA receptorus, kas savukārt nomāc nervu signālus un palēnina smadzeņu darbību. 

Tāpat silts piens veicina nelielu ķermeņa temperatūras paaugstināšanos, un tas iedarbojas psiholoģiski – rada komforta sajūtu, kas arī palīdz ātrāk aizmigt.

Šādu "vecmāmiņas līdzekļa" efektu no jauna popularizēja zinātnieki no Ķīnas, profesors Lins Žens un profesors Mumings Džao. Viņi, veicot testus ar pelēm, apstiprināja hipotēzi par piena iedarbību uz mūsu miegu.

Pētnieki novēroja, ka regulāra govs piena lietošana palielina eksperimentālo peļu skaitu, kuras aizmigušas par aptuveni 25% ātrāk, turklāt tās četras reizes ilgāk nekā citas peles. 

Eksperimenta rezultāti publicēti Amerikas Ķīmijas biedrības žurnālā "Agricultural and Food Chemistry".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu