Kā ātri aizmigt, ja esi pamodies nakts vidū? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mūsu ķermenis ir neparedzams, tāpēc, dažādu iemeslu dēļ, tas mūs spēj pamodināt arī nevēlamā laikā - nakts vidū. Bieži to iemesli var būt trauksme, stress un arī pārēšanās. Lūk, 5 efektīvi veidi kā aizmigt tikai dažu minūšu laikā, ja esi pamodies nakts vidū.

Izvairieties no smadzeņu stimulēšanas

Galvenais nesāciet plānot savu dienu. Nedomājiet par darbu vai mācībām un nekādā gadījumā neņemiet rokās viedtālruni. Mēģiniet palikt gultā un domās atkārtot nesen redzētas filmas vai lasītās grāmatas daļu vai izmantojiet labi zināmo metodi: skaitiet aitas.

Izmantojiet relaksējošu miega aerosolu

Šādus aerosols, piemēram, lavandas, jāizsmidzina uz spilvena. Tās ēteriskā smarža visu nakti izgaro, tādi atvieglojot iemigšanu un dažos gadījumos pat novēršot pēkšņās pamošanās.

Izmēģiniet virziena meditāciju

Kad cilvēki pamostas nakts vidū, viņus bieži satrauc doma, ka viņi nevar pagulēt. Negatīvo minējumu plūsmas dēļ prāts paliks nomodā pat tad, ja ķermenis būs izsmelts. Šādā situācijā ir vērts novērst uzmanību no stresa, koncentrējoties uz elpošanu.

Izmantojiet miega masku un ausu aizbāžņus

Šī metode ir piemērota tiem, kuru regulāras pamošanās iemesls ir rīta gaisma vai troksnis no ielas. Un atcerieties, ka ieteicams izvēlēties masku, kas izgatavota no dabīgiem materiāliem, jo ​​tā ir elpojošāka.

 Ievēro 20 minūšu likumu

Ja, dodoties pie miera, nevari iemigt 15 līdz 20 minūšu laikā, celies augšā un veic kādu nomierinošu aktivitāti, piemēram, lasi grāmatu vai klausies relaksējošu mūziku. Kad jūties pietiekami noguris - dodies gulēt! 

Cilvēks miegā pavada gandrīz trešdaļu mūža, tāpēc liela nozīme ir tā kvalitātei, kas ir viens no veselīga dzīvesveida un labas pašsajūtas priekšnosacījumiem. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu