VP: Internetā izplatījusies viltus informācija par policistu necienīgu izturēšanos pret invalīdu Madonā (3)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

​Valsts policija novērojusi, ka interneta resursos klejo informācija par to, ka vakar, 25. oktobrī, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa policisti necienīgi izturējušies pret otrās grupas invalīdu un piesprieduši naudas sodu. Valsts policija vērš uzmanību, ka tās ir nepatiesas ziņas. 

Izplatītajā sociālo tīklu ierakstā minēts, ka vakar, 25.oktobrī, ap pulksten 14.00 Madonā pie autoostas policijas amatpersonas it kā pazemojušas kādu otrās grupas invalīdu un piespriedušas administratīvo sodu 50 eiro apmērā par to, ka vīrietis nokārtojis savas dabiskās vajadzības publiskā vietā.

Reaģējot uz sociālajos tīklos pausto par it kā Madonas policijas rīcību pie autoostas, informācija nekavējoties tika pārbaudīta. Valsts policija, skaidrojot apstākļus par šādu potenciālu gadījumu, konstatēja, ka tāds nemaz nav noticis un sociālo tīklu ierakstā ir pausta nepatiesa, Valsts policiju apmelojoša informācija.

Policijai nav bijis nedz izsaukums uz šo vietu, nedz kāds policijas norīkojums vakar ir atradies autoostā vai tās tuvumā, kas, protams, pārbaudāms ar policijas automašīnās uzstādītajām GPS iekārtām. Tāpat ir pārbaudīti videonovērošanas ieraksti autoostā, kuri apstiprina, ka šāda situācija nav notikusi, kā arī šāds administratīvais process policijā nemaz nav sākts.

Valsts policija aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt dažādu indivīdu publicēto informāciju interneta resursos un nedalīties ar nepārbaudītām ziņām, lai sabiedrībā netiktu vairota dezinformācija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu