Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā riteņbraucējs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Latgalē ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā velosipēdists un tas šajā nedēļā ir otrais pēc kārtas gadījums, kad gājis bojā riteņbraucējs, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Jau ziņots, ka trešdien Rūjienā, Pērnavas ielā, kādas sievietes vadītā automašīna "Volvo" saskrējās ar velosipēda vadītāju. Velosipēdiste no gūtajām traumām mira medicīnas iestādē.

Savukārt aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā velosipēdists, noticis Latgalē.

Traģiskais negadījums noticis Krāslavas novada Krāslavas pagastā pirms plkst.20, kad 1977.gadā dzimis vīrietis ar kokvedēju "Scania" uzbrauca velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā gāja bojā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Kopumā Latvijā reģistrēti 107 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 19 cilvēki, no tiem viens gājējs un trīs velosipēdisti, bet viens gājis bojā.

Rīgas reģionā cietuši seši cilvēki, no tiem viens gājējs un viens velosipēdists, Vidzemē pieci, no tiem viens velosipēdists, Kurzemē četri, Latgalē trīs, bet Zemgalē cietis viens velosipēdists.

Diennakts laikā Rīgas reģionā notikuši 60 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - 10, Vidzemē un Kurzemē katrā pa 12, bet Latgalē 13 avārijas, liecina VP apkopotie dati.

Tāpat diennakts laikā uz Latvijas ceļiem aizturēti 12 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un viens, kurš transportlīdzekli vadīja, būdams lietojis narkotiskās vielas.

Pagājušā diennaktī uz Latvijas ceļiem likumsargi noformējuši 157 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un vienu par agresīvu braukšanu.

Kopumā par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem policisti noformējuši 365 protokolus, liecina VP apkopotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu