Lokdaunā palicis bez darba, Austrālijā policijai padodas pirms 29 gadiem no cietuma izbēdzis vīrietis

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jaundievidvelsas policija

Sidnejā ieviestā lokdauna dēļ palicis bez darba un pajumtes, policijā pieteicies 64 gadus vecs vīrietis, kurš pēc izbēgšanas no cietuma 29 gadus bija slēpies no likumsargiem, vēsta aģentūra AP.

Darko Desičs septembrī ieradās Sidnejas policijas iecirknī un atzinās, ka 1992.gadā izbēga no Graftona cietuma, kur izcieta viņam piespriesto 33 mēnešu cietumsodu par marihuānas audzēšanu. 

Šonedēļ Sidnejas tiesa lēma, ka Desičam nāksies izciest atlikušos 14 mēnešus no iepriekš piespriestā cietumsoda, kā arī vēl divus papildu mēnešus.

Tolaik 35 gadus vecais Desičs ar cietuma teritorijā atrastiem rīkiem izzāģēja restes priekšā viņa kameras logam un izknieba caurumu cietuma žogā.

Tiesnese Dženifera Atkinsone norādīja, ka bēgšanas laikā Desičam esot bijušas "reālas bailes", ka pēc soda izciešanas viņš tiks deportēts uz dzimteni - toreizējo Dienvidslāviju. Viņš baidījās, ka pēc deportācijas tiks iesaukts bruņotajos spēkos un viņam nāksies  cīnīties karā.

Desiča advokāts žurnālistiem sacīja, ka viņa klients nesen esot saņēmis paziņojumu no Austrālijas robežsardzes, ka pēc iznākšanas no cietuma viņš tikšot deportēts. "Ņemot vērā, ka valsts, no kuras viņš nāk, vairs nepastāv, jācer, ka šis jautājums tiks izlemts, izmantojot veselo saprātu," uzsvēra advokāts Pols Makgirs.

Pēc izbēgšanas no cietuma Desičs jaunus noziegumus vairs nepastrādāja. Viņš piestrādāja, veicot dažādus sadzīviskus darbiņus, un kaimiņi viņu "bija iemīļojuši un cienīja", apgalvo Makgirs. Taču, kad Sidnejā no 26.jūnija līdz 11.oktobrim tika ieviests stingrs lokdauns, Desičs zaudēja savu ienākumu avotu un kļuva par bezpajumtnieku.

Kopš Desiča aresta viņa juridisko izdevumu segšanai saziedoti 30 000 Austrālijas dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu