Daļa rēzekniešu atkal varēs pārvietoties ar sabiedrisko transportu bez maksas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabiedriskais transports.
Sabiedriskais transports. Foto: Evija Trifanova/LETA

No pirmdienas, 1.novembra, dažas rēzekniešu kategorijas ar Rēzeknieša karti atkal varēs braukt bez maksas pilsētas sabiedriskajā transportā, neatkarīgi no tā, vai persona ir vai nav vakcinēta pret Covid-19, informēja pilsētas pašvaldībā.

Saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" pašvaldības var lemt par atvieglojumu piešķiršanu noteiktām iedzīvotāju kategorijām braukšanai sabiedriskajā transportā.

Līdz ar to Rēzeknē no pirmdienas ar Rēzeknieša karti bez maksas varēs braukt izglītojamie, kuriem mācību process notiek klātienē, un tās ir 1.-3.klases. Pašvaldības pārstāve Marina Sokolova informēja, ka pirmdien klātienes mācības pilsētā atsāks visas 1.-3.klases. Pēc skolās veiktās testēšanas ir konstatēti tikai atsevišķi Covid-19 gadījumi, no vienam līdz pieciem izglītojamiem skolā.

Tāpat atvieglojumus varēs izmantot iedzīvotāji, kas strādā medicīnas, izglītības un sociālajā jomā, kā arī Valsts policijas darbinieki.

Pārējām pasažieru kategorijām, kam ir Rēzeknieša karte, saskaņā ar valdības lēmumu joprojām būs jāmaksā pilna brauciena maksa.

Tāpat saistībā ar ieviesto mājsēdi SIA "Rēzeknes satiksme" līdz svētdienai, 14.novembrim, atceļ dažus autobusu vakara reisus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu