Kapelāne: Covid-19 pacients lūdz vien paturēt roku un nodot bučas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Kapelānu dienesta vadītāja, Kapelāne Inese Lūse piedalās jaunās kapelas iesvētīšanas pasākumā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers".
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Kapelānu dienesta vadītāja, Kapelāne Inese Lūse piedalās jaunās kapelas iesvētīšanas pasākumā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers". Foto: Zane Bitere/LETA

Tādus vienkāršus lūgumus kā piezvanīt uz mājām un nodot sveicienus, uzzināt, vai lapas nogrābtas, slimnīcas kapelānam izsaka tie Covid-19 pacienti, kuru veselības stāvoklis ir tik smags, ka neļauj ģimenei zvanīt pašam. Uz visu Gaiļezera klīnikas Covid-19 pacientu skaitu ir viena šāda atbalsta persona - kapelāne Inese Lūse, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Gaiļezera slimnīcas otra kapelāne šajā laikā dodas pie vēža pacientiem un sniedz atbalstu arī personālam. Šobrīd smagi iet gan pacientiem, gan pašiem ārstiem.

Slimnīcas kapelāne Inese Lūse ir līdzās ārstiem, māsām un māsu palīgiem Gaiļezera Covid-19 nodaļās, bet viņas uzdevums ir uzklausīt un atbalstīt.

Inese Lūse stāsta, ka tas, ko viņa sadzird no pacienta, ir bailes, ka pietrūks elpas, ka nevarēs paelpot.

"Šodien viena paciente man pieķērās pie rokām un nelaida vaļā. Pasēdiet pie manis! Un es gandrīz stundu sēdēju un runājos, lai viņa justos mierīgāk," viņa sacīja.

Lūse sevi sauc par pasta balodīti. "Nesu bučas. Zālīte nopļauta. Esam sasējuši. Eju pie pacientes – mājās viss ir mierīgi," turpina Lūse.

Kapelānes atzīst, ka, lai arī cik grūti būtu pašam, šajā Covid-19 laikā viņas īpaši iesaka atcerēties par slimnīcā ievietotajiem tuviniekiem un zvanīt viņiem bieži un daudz.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu