Danilāns: būsim civilizēta tauta, neapmirsim! Lai zaldāti ved večiņas potēties... (55)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Veselam, stipram cilvēkam, kas nav gripu dabūjis un izaudzis 2 metrus garš tēvainis, nav specifiskās pret Covida vērstās imunitātes. Dzirdat mani?" TV3 ziņās skatītājus uzrunā profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns (78), kurš arī pats ir izslimojis Covid-19. 

Brīvprātīgo kustība #vieglipalīdzēt un Latvijas seniori vienojas kampaņā “Palīdzi sev. Palīdzi citiem”, kuru mērķis ir iesaistīt dažādas senioru organizācijas un arī individuālus seniorus vakcinācijas pret Covid-19 popularizēšanā šaubīgo senioru vidū.

Iedrošinājumu iesaistīties kampaņā sniedz arī viens no tās labās gribas vēstniekiem profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

"Vīrusa epidēmija mitēsies. Pāries - jā, es ticu, neesmu pesimists. Bet var divos ceļos pāriet! Var pāriet tā, ka mēs izslimosim visi, jā, varam! Tūkstošiem apmirsim, nebaidos teikt.

Varbūt pat desmitiem tūkstoši apmirsim, lai dabūtu imunitāti, un vīruss tiks aiztriekts projām. Bet var potēties! Un tūkstošu cilvēku dzīvības izglābt!" tiešs savos izteikumos ir profesors, kurš ir vēstnesis kustībai, lai uzrunātu seniorus doties vakcinēties. 

Danilāns akcentēja, ka vakcīna dos specifisko imunitāti, kas apmācīs organismu "atdauzīt vīrusu".

Senioru uzrunā Danilāns arī iesaka kādu oriģinālu risinājumu: "Man bija saruna par zaldātiem. Latvijas zaldātus nevar aicināt palīgā? Var aicināt! Mūsu puiši, mūsu armija - kāpēc viņiem jāstaigā un jāšaudās pa mežiem? Lai viņi paņem, atved večiņas pie daktera vai pienes klāt. Viņi taču var palīdzēt!"

Sižeta nobeigumā Danilāns saka:  

"Būsim civilizēta tauta, civilizēta Latvija - neapmirsim!"

Jau vasarā, Klik intervijā, Danilāns teica: "Esmu par inteliģentu tautu, par inteliģentiem cilvēkiem, kas ievēro nosacījumus un “nečupojas”, un ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru nestaigā tur, kur ir cilvēki, lai citus neaplipinātu. Un ļoti ir vajadzīgas vakcīnas! Covid-19 ir, tāpēc jāklausa ārsti!"

Kā atzīst profesors, slimības laikā viņš bijis "labs pacients", kurš klausījis visam, ko saka ārsti, tomēr ir bijis laiks arī pārdomāt notikumus, lai varētu secināt, ko viņš izdarīja nepareizi un ko iesaka citiem aizvien vēl skarbajā cīņā ar koronavīrusu. Kā  profesors stāstīja žurnālam "Ieva", mājās no slimnīcas atgriezies tikai pēc 48 h, zaudējis gandrīz 8 kg svara: "Esmu sapratis, ka nav iespējams absolūti droši izvairīties no koronavīrusa. Sargāties var, un tas ir jādara. Tomēr neviens nevar pateikt - es esmu tas dzelzs vecis, kas tādu vainu nedabūs, un ejiet visi pupās! Var gadīties, ka dabūsi gan. Un dabūja arī Danilāns!" 

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu