Uzbrukumu čečenu disidentam Turcijā organizējis Krievijas parlamenta deputāts, apgalvo izlūkdienests (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Čečenu disidenta slepkavības mēģinājumu Turcijā organizējis Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova padomnieks un Krievijas Valsts domes deputāts Adams Deļimhanovs, apgalvo Turcijas Nacionālais izlūkdienests (MIT).

Saistībā ar bruņota uzbrukuma gatavošanu čečenu opozicionāriem Turcijā aizturēti četri Krievijas pilsoņi, viens Ukrainas pilsonis un viens Uzbekistānas pilsonis, atsaucoties uz izlūkdienesta informāciju, ziņo mediji “Daily Sabah” un “CNN Turk”.

Aizturētie plānojuši nogalināt Turcijā dzīvojošo čečenu disidentu vārdā Abdulhakims, kurš iepriekš Sīrijā opozīcijas pusē karojis pret diktatora Bašara Asada spēkiem.

Turcijas izlūkdienests par aizturēto uzbrucēju grupas līderi uzskata Bislanu Rasajevu, kurš esot pildījis Adama Deļimhanova un Kazbeka Dukuzova pavēles. Kā apgalvo “Daily Sabah”, Dukuzovs 2004.gadā bija iesaistīts četru čečenu disidentu slepkavībās Eiropā.

Sešu cilvēku grupa Turcijā tika aizturēta oktobra sākumā. Šobrīd viņi atrodas apcietinājumā. Viņiem draud 15 līdz 20 gadus ilgs cietumsods.

Disidents vārdā Abdulhakims, pret kuru plānots atentāts, varētu būt Rustams Ažijevs, kas pazīstams arī kā Abdulhakims Šišani. Kā ziņo Krievijas izdevums “Kavkaz. Realii”, viņš vadījis grupējumu, kas Sīrijā cīnījies pret Asada spēkiem un džihādistu grupējumu “Islāma valsts”.

Čečenijas varas iestāžu nežēlastībā viņš esot kritis pēc konflikta ar Kadirova līdzgaitnieku Abdurahmanu Arsanukajevu. Ažijevs tikšanās laikā Turcijā Arsanukajevu esot piekāvis, apsūdzot viņu strādāšanā Čečenijas varas iestāžu labā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu