Aizkavēsies helikopteru "Black Hawk" piegādes bruņotajiem spēkiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pandēmijas dēļ aizkavēsies moderno helikopteru "Black Hawk" piegādes Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Plānots, ka pirmais "Black Hawk" lidaparāts NBS tiks piegādāts 2022.gada beigās, nākamies divi - 2023.gadā, bet atlikušais - 2024.gadā, skaidroja Kalniņš.

NBS komandieris nenoliedza, ka industrija aizkavējusi lidaparātu piegādi, aizbildinoties ar pandēmiju.

Gaisa spēku komandieris Viesturs Masulis pērn intervijā Aizsardzības ministrijas izveidotajam portālam "sargs.lv" pastāstījis, ka iepriekš noslēgtā vienošanās ar ASV par helikopteru "Black Hawk" iegādi paredzēja, ka 2022.gada beigās tiks piegādāti pirmie divi helikopteri, bet 2023.gada beigās - atlikušie divi.

Masulis arī toreiz pastāstīja, ka patlaban armijas rīcībā esošos četrus "Mi-17" helikopterus plānots izmantot līdz 2025.gada beigām, bet pēc tam Latvijas armija no tiem atteiksies. Lēmumu par to, ko darīt ar "Mi-17" pēc 2025.gada, pieņems Aizsardzības ministrija.

Jau ziņots, ka 2018.gada septembrī Ministru kabinets atbalstīja četru helikopteru "Black Hawk" iegādi aptuveni 175 miljonu eiro vērtībā, slēdzot starpvaldību līgumu ar ASV, kuras līdzfinansējums veido 15,5 miljonus ASV dolāru.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu