VK Glāzgovā vadīs diskusiju par augstāko revīzijas iestāžu lomu klimata mērķu sasniegšanā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts kontrole ceturtdien Lielbritānijas pilsētā Glāzgovā vadīs diskusiju par augstāko revīzijas iestāžu darbu klimata mērķu sasniegšanā, informē Valsts kontroles Sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas daļas vadītāja Signe Znotiņa-Znota.

ANO Klimata pārmaiņu konferences 26.sesijā (COP26) tiks diskutēts par to, kāda ir augstāko revīzijas iestāžu loma un kas paveikts, lai klimata pasākumiem paredzētie publiskie izdevumi būtu pēc iespējas efektīvāki.

Valsts kontroles iniciētā un vadītā paneļdiskusija "Kā efektīvāk novērst klimata pārmaiņas ar pieejamiem publiskajiem līdzekļiem?" būs balstīta uz Eiropas augstāko revīzijas iestāžu (EUROSAI) un Eiropas Revīzijas palātas (ECA) vides un klimata revīziju jomas darbā gūtajām atziņām un valdībām rosinātajiem ieteikumiem.

Valsts kontroles vadītā paneļdiskusija būs skatāma tiešsaistē plkst.13.30, iepriekš reģistrējoties vietnē "www.cop26eusideevents.eu".

"Augstākajām revīzijas iestādēm ir nozīmīga loma, vērtējot, vai un kā valdību klimata ambīcijas tiek pārvērstas efektīvā rezultātā. Nospraustie mērķi attiecībā uz publiskajiem izdevumiem klimata pārmaiņu jomā likumsakarīgi paredz to strauju pieaugumu periodā līdz 2030.gadam. Līdz ar to palielināsies augstāko revīzijas iestāžu darba nozīme sabiedrības interesēs veikt revīzijas šajā jomā, tā turot ciešā redzeslokā valdību un valsts iestāžu progresu mērķtiecīgā un efektīvā finanšu resursu izmantošanā," skaidro valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu