ASV aizturēts ar "Trampa dosjē" saistīts krievu analītiķis (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV aizturēts Krievijas politologs un analītiķis Igors Dančenko, kurš uzskatāms par vienu no galvenajiem informācijas avotiem tā dēvētajā “Trampa dosjē” lietā par iespējamo bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa sazvērestību ar Krievijas varas iestādēm, ziņo ASV laikraksts “The New York Times”.

Dančenko aizturēs pēc ASV īpašā prokurora Džona Darema veiktās izmeklēšanas. Viņa uzdevums bija noskaidrot apstākļus, kādos notikusi Krievijas specdienestu sekošana Trampa 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas štābam.

Dančenko dzīvo un strādā ASV.

Pēc aizturēšanas viņam izvirzītas apsūdzības nepatiesu liecību sniegšanā ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB).

2017.gadā publiskotajā Trampa dosjē apgalvots, ka Tramps slepeni vienojies ar Krievijas varas iestādēm par atbalstu, kas viņam nodrošinātu uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Tramps vienmēr noraidījis jebkādas apsūdzības sadarbībā ar Krievijas varas iestādēm.

Iespējamo Krievijas iejaukšanos 2016.gadā izmeklēja arī īpašais ASV prokurors Roberts Millers. Viņa vadītajā izmeklēšanā tika pārbaudīti arī vairāki “Trampa dosjē” ietvertie apgalvojumi, tomēr pierādījumus to patiesumam iegūt neizdevās.

Saskaņā ar Millera ziņojumu Tramps un viņa kampaņas pārstāvji nesadarbojās ar Krieviju. Tomēr Millera ziņojums Trampu pilnībā neattaisno, jo Tramps daudzkārt rīkojies tā, ka to varētu kvalificēt kā nepieņemamu ietekmi uz izmeklēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu