FOTO ⟩ Daugavpils morgos sāk pietrūkt vietas; kapos aizvien jauni apbedījumi (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils Komunālie kapi.
Daugavpils Komunālie kapi. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils reģionālajā slimnīcā katru dienu mirst seši līdz desmit Covid-19 pacienti, nerēķinot tos, kas bijuši inficējušies, bet kuriem nāves pamatiemesls bijusi kāda cita saslimšana, LTV "Rīta panorāmā" oktobra beigās pastāstīja slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Semjonovs informēja, ka daži ar Covid-19 sasirgušie līdz slimnīcai nonāk ārkārtēji smagā stāvoklī un mirst jau uzņemšanas nodaļā, bet daži pat ceļā uz slimnīcu.

"Esam uz izdegšanas robežas," mediķu darbu slimnīcā pašreizējos apstākļos raksturoja ārstniecības iestādes vadītājs.

Kā uzsvēra slimnīcas vadītājs, kopumā tas viss ļoti skaudri norāda, cik ļoti būtiska ir vakcinēšanās pret Covid-19. Tomēr arī pašā slimnīcā joprojām ir problēma ar vakcinēšanos, kas norit gausi. Semjonovs cer, ka novembra sākumā būs vakcinējušies 60% no slimnīcas darbiniekiem. Lielākās problēmas šajā ziņā esot ar jaunāko medicīnas personālu, piemēram, sanitāriem.

Savukārt runājot par Latvijas Ārstu biedrības izteikto veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu, Semjonovs atzina, ka kļūdas darbā ir bijušas, bet ne vienai Veselības ministrijai, jo neviens nebija spējis prognozēt Covid-19 krīzes smagumu.

Daugavpils slimnīcas vadītāju mulsina, ka šis biedrības paziņojums parādījies pēc tam, kad izskanēja informācija par mediķu mobilizāciju un "privāto" iespējamo iesaistīšanu krīzes risināšanā, attiecīgi viņš domā, vai paziņojums nav saistīts ar kādām privāto ārstniecības iestāžu interesēm.

Runājot par paaugstināto mirstību pilsētā, Grigorijs Semjonovs norāda: "Mēdz būt tā, ka te atrodas pacienti un viņu līķi. Divos slāņos te atrodas, jo jau nav, kur likt." Tikmēr Daugavpils Komunālajos kapos redzami ārkārtīgi daudz svaigu apbedījumu.

Foto: Mirušie Daugavpils Reģionālās slimnīcas Pataloģijas nodaļas morgā 

Foto: Daugavpils Komunālie kapi

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu