Policija kravas automašīnā atrod 290 kilogramu narkotisko un psihotropo vielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Rīgā policija atsavinājusi teju 290 kilogramus narkotiskās un psihotropās vielas, informē Valsts policija.

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts ieņēmuma dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekiem 22.oktobrī Rīgā, kāda uzņēmuma teritorijā, aizturēja Latvijas uzņēmumam piederošo kravas automašīnu "DAF".

Automašīnas puspiekabē kopā ar legālo kravu atradās liels daudzums narkotiskās un psihotropās vielas.

Veicot kratīšanu tika izņemtas un atsavinātas narkotiskās un psihotropās vielas, kurām nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu svaru un izcelsmi. Patlaban vielu daudzums ir lēšams aptuvenos daudzumos - 185 kilogrami "MDMA" tabletes un 105 kilogrami hašiša.

Par iepriekšminēto darbību veikšanu aizturēts un atzīts par aizdomās turamo - 1961.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

23.oktobrī tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Saistībā ar notikušo tika uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas. Proti, par iespējamu narkotisko/psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju, lielos apmēros, organizētā grupā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Foto: Valsts policija
Foto: Valsts policija
Foto: Valsts policija
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu