Tiesa noraida "Google" apelāciju par 2,4 miljardu eiro naudassodu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) otra augstākā tiesa trešdien noraidīja ASV interneta giganta "Google" apelācijas prasību pret Eiropas Komisijas (EK) noteikto 2,4 miljardu eiro naudassodu par meklētājprogrammas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

ES Vispārējā tiesa nolēmusi saglabāt nemainīgu EK 2017.gadā pieņemto lēmumu.

"Google" trešdien pieņemto lēmumu var apstrīdēt atkārtoti, šoreiz vēršoties bloka augstākajā tiesā - ES Tiesā.

Pakalpojums "Google Shopping", kas ar dažādiem nosaukumiem tirgū ir kopš 2004.gada, ļauj klientiem salīdzināt produktus un cenas tiešsaistē un atrast dažādus piedāvājumus no tiešsaistes mazumtirgotājiem, kā arī starpniekiem. EK secināja, ka "Google" meklētājā šī pakalpojuma rezultāti klientiem tiek parādīti prioritāri, savukārt konkurējošu tāda veida pakalpojumu rezultāti ir redzami krietni zemāk.

2017.gadā noteiktas naudassods bija ES visu laiku lielākais, taču to vēlāk pārspēja 4,3 miljardu eiro sods, ko EK noteica "Google" par ES pretmonopola noteikumu pārkāpšanu, kopš 2011.gada attiecinot nelikumīgus ierobežojumus uz "Android" ierīču ražotājiem un mobilo tīklu operatoriem nolūkā nostiprināt dominējošo stāvokli attiecībā uz vispārējo meklēšanu internetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu