Salacgrīvā savāktas 119 tonnas ar ķīmiskām vielām piesārņotas augsnes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

No avārijas vietas Salacgrīvā savāktas 119 tonnas ar ķīmiskām vielām piesārņotas augsnes un absorbenta - smilts, kas tika izmantota avārijas vietā izplūdušo ķīmisko vielu un maisījuma savākšanai, informēja Valsts vides dienesta (VVD) Sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Jalinska.

Piesārņotā augsne aizvesta uz Gardenes bīstamo atkritumu novietni.

VVD pārstāve norāda, ka, pateicoties Limbažu novada pašvaldības pārstāvju operatīvai rīcībai, neskatoties uz sarežģīto situāciju, saskaņā ar Valsts civilās aizsardzības plānu, pašvaldības izvēlētajam komersantam AS "BAO" Salacgrīvā izdevās objektīvi īsā laika posmā veikt ķīmiskās vielas savākšanu, novēršot tālāku vides piesārņojuma izplatīšanos.

Šonedēļ VVD inspektori kopā ar pašvaldību un tās izvēlēto komersantu apsekoja notikuma vietu un paņēma augsnes paraugus tālākai tās izpētei. Pēc augsnes paraugu testēšanas būs iespējams izvērtēt, vai piesārņojums ir nonācis augsnes dziļākos slāņos un vai būs nepieciešams veikt papildu sanāciju.

Jalinska piebilda, ka VVD sadarbībā ar Valsts policiju identificēja autopārvadātāju, kas no negadījuma vietas pagājušajās brīvdienās savāca nebojātās cisternas ar ķīmisko vielu maisījumu.

Jau ziņots, ka 3. novembrī uz Tallinas šosejas kravas automašīna "Scania" ietriecās kādas mājas sienā. Automašīnas kravā bija konteineri ar ķīmisko vielu maisījuma, kas satur stirolu - videi un cilvēka veselībai bīstamu ķīmisku vielu. Stirols ir uzliesmojošs šķidrums, toksisks (ieelpojot), ja nokļūst uz ādas, kairina to, kā arī var izraisīt nopietnu acu kairinājumu.

Aptuveni septiņi kubikmetri ķīmisko vielu maisījuma noplūda apmēram 30 kvadrātmetru platībā. Automašīnai bija Polijas numurzīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu