Merkele telefoniski sazinājusies ar Putinu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Eiropas Savienībai (ES) ir jāsāk runāt ar Baltkrieviju, ja tā vēlas atrisināt migrantu krīzi, kas izveidojusies uz Baltkrievijas uz robežas ar ES valstīm, ceturtdien telefonsarunā Vācijas kanclerei Angelai Merkelei sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Tika turpināta uz Baltkrievijas robežas ar ES valstīm izveidojušās situācijas apspriešana. Tika apstiprināts, ka ir svarīgi visdrīzākajā laikā noregulēt izveidojušos aso migrācijas krīzi atbilstoši starptautiskajām humānajām normām," teikts Kremļa preses dienesta paziņojumā par Putina un Merkeles telefonsarunu.

Putins "izteicās par labu kontaktu atjaunošanai starp ES valstīm un Baltkrieviju, lai tiktu atrisināta šī problēma", teikts paziņojumā.

Šī divu dienu laikā bijusi jau otrā Merkeles un Putina telefonsaruna.

Telefonsarunā trešdien Merkele lūdza Putinu ietekmēt Minsku saistībā ar migrantu krīzi uz Baltkrievijas robežas ar ES valstīm.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Polijas premjers Mateušs Moraveckis, otrdien uzrunājot savas valsts parlamentu, apsūdzēja Putinu, ka viņš ir Baltkrievijas migrantu krīzes patiesais kurators.

"Šim uzbrukumam, ko īsteno Lukašenko, vadītājs ir Maskavā prezidenta Putina personā," uzrunājot Polijas parlamenta ārkārtas sēdi, sacīja Polijas premjers.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu