Aizturēti divi vīrieši par nelegālu cigarešu realizēšanu Rīgas Centrāltirgū (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija par nelegālo cigarešu realizāciju Rīgas Centrāltirgū aizturējusi divus vīriešus, informēja Valsts policijā.

6.novembrī policija aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju Rīgas Centrāltirgus teritorijā aizturēja divus 1990.gadā un 1957.gadā dzimušus vīriešus.

Šie vīrieši jau iepriekš vairākas reizes nonākuši policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Veicot sankcionēto kratīšanu Rīgas Centrāltirgū, vienā no noliktavas telpām tika atsavināti dažādu marku nelikumīgi tabakas izstrādājumi, kopumā 11 400 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām un ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Abi vīrieši ir atzīti par aizdomās turētajiem. Vienam aizdomās turētajam ir piemērots visbargākais drošības līdzeklis - apcietinājums, bet otram - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja priekšniece Inga Meikšāne uzsver, ka pēdējo gadu laikā nelegālo cigarešu aprite Rīgas Centrāltirgū ir krietni samazinājusies. To lielā mērā ietekmējuši 2020.gada 29.septembrī veiktie grozījumi Krimināllikumā, jo šobrīd kriminālatbildība par tirgošanu iestājas jau no vienas cigaretes.

"Lai gan daudzi cilvēki tirgu joprojām uztver kā vietu, kur iegādāties nelegālās akcīzes preces un pat šķērso pus valsti, lai šeit tās nopirktu, pateicoties regulāri veiktajiem policijas darbinieku preventīvajiem pasākumiem, atbalstam no sadarbības partneru puses un ieviestajām izmaiņām likumdošanā, ir vērojamas pozitīvas izmaiņas.

Neskatoties uz minēto joprojām ir personas, kuras turpina nelikumīgi realizēt tabakas izstrādājumus, izdomā dažādus veidus kā slēpt, maskēt savas prettiesiskās darbības, piemēram, izsūta novērotāju, organizē tikšanos ar potenciālo pircēju attālu no tirgus teritorijas un tamlīdzīgi, norāda Meikšāne.

Policija aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistība ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola apriti. Informēt Valsts policiju ir iespējams rakstot e-pastu "krpp3b1n@riga.vp.gov.lv". Anonimitāte tiek garantēta.

Foto: Valsts policija
Foto: Valsts policija
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu