No 15.novembra atlaides sabiedriskajā transportā tiks atjaunotas tikai personām ar Covid-19 sertifikātu (1)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Izpildot Rīgas domes izpilddirektora rīkojumu, no 15. novembra pašvaldības noteiktās atlaides atjaunos tiem pasažieriem, kuriem ir spēkā sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts. 

Šiem pasažieriem, kā arī Rīgas skolēniem un arodskolēniem, atlaides sabiedriskajā transportā atjaunosies automātiski un braukšanas maksas atvieglojumus varēs izmantot tādā apmērā, kā tas bija pirms 21. oktobra. Savukārt pasažieriem, kuriem piemēroti braukšanas maksas atvieglojumi, bet nav sadarbspējīga COVID-19 sertifikāta,

“Rīgas satiksme” no 15. novembra pakāpeniski bloķēs e-talonus un biļetes braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā būs jāiegādājas par pilnu cenu.

Klientiem bez sadarbspējīga COVID-19 sertifikāta, kuri iepriekš izmantoja biļetes ar atlaidēm un kuru e-taloni tiks bloķēti, no 15. novembra biļetes braucieniem jāiegādājas dzeltenajos e-talonos, koda biļetes mobilajā lietotnē vai mēnešbiļetes nepersonalizētajā e-talonā. Ja personalizētajā e-talonā vai Rīdzinieka kartē ir iepriekš iegādātas un neizmantotas biļetes vai nauda e-makā, nekavējoties jāraksta iesniegums par naudas atmaksu, nosūtot to uz e-pastu info@rigassatiksme.lv biļetes derīguma termiņa laikā. Iesniegumā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, e-talona numurs, bankas konta numurs.

Lai atjaunotu braukšanas maksas atvieglojumu pēc sadarbspējīga COVID-19 sertifikāta iegūšanas vai pēc ar rīkojumu ieviestās kārtības atcelšanu,

klientam būs jādodas uz kādu no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem un jāizgatavo jauns e-talons, maksājot par to 2,85 eiro.

Pasažieri, kuri saņem atlaidi no valsts, - personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, neatkarīgi no tā, ir sadarbspējīgs COVID-19 sertifikāts vai nav, varēs turpināt sabiedrisko transportu izmantot kā līdz šim.

Pasažieriem, kuri jau šobrīd norēķiniem sabiedriskajā transportā izmanto biļetes par pilnu cenu, jaunā kārtība nekādas izmaiņas neievieš. Minētie pasažieri braucienu apmaksai var izmantot gan braucienu biļetes, gan stundas biļetes, gan arī mēnešbiļetes

Tikmēr vicemērs Vilnis Ķirsis norādīja, ka 27 000 rīdzinieku varētu nesaņemt sabiedriskā transporta atlaides no 15.novembra.

No 15.novembra atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā atjaunos tikai tiem pilngadīgajiem klientiem, kuriem ir Covid-19 sertifikāts.

Ķirsis informēja, ka Rīgā ir kopumā 82 000 iedzīvotāju, kuriem pienākas 100% atlaide sabiedriskajā transportā, piemēram pensionāri, invalīdi, politiski represētās personas u.c. No tiem apmēram 22 000 jeb 27% nav Covid-19 sertifikātu.

Daļējas atlaides pienākas 55 000 iedzīvotāju, piemēram, daudzbērnu ģimeņu vecākiem, sociālā dienesta darbiniekiem, studentiem u.c. No tiem 5000 jeb 9% nav Covid-19 sertifikātu.

Ķirsi uzsvēra, ka tas parādot krīzes būtību, ka tie cilvēki, kas ir gados vecāki un kuriem vīruss ir daudz bīstamāks, ir kūtrāki vakcinēties.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu