Traumatoloģijas slimnīcā pieaugusi pacientu plūsma par 70%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pacientu plūsma Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS), kas ir vienīgā slimnīca, kur patlaban nonāk pacienti ar dažādām traumām, ir pieaugusi par 70%, informēja slimnīcas pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

TOS ārsti, ņemot vērā ārkārtas situāciju medicīnas iestādēs un visā valstī, aicina sabiedrību atbildīgi izturēties pret savu drošību un veselību, nebūt pārgalvīgiem, kā arī būt piesardzīgiem ar alkohola lietošanu.

Kopš Rīgas 2.slimnīcas pārejas tikai uz Covid-19 pacientu uzņemšanu un ārstēšanu, TOS piedzīvo ārkārtīgi lielu pacienta plūsmas pieaugumu, kas būtiski palielina laiku katra pacienta izmeklēšanā un tālākā ārstēšanā, norāda slimnīcas pārstāve.

Kaut arī "lokdauna" laikā traumu skaits nepieauga, TOS prognozē, ka pēc 15.novembra gaidāms vēl lielāks pacientu pieplūdums. Tādēļ ārsti aicina cilvēkus būt piesardzīgiem, pārdomāt savu rīcību, nerīkoties pārgalvīgi un atturēt arī citus no pārgalvīgām darbībām. Īpaši šis aicinājums attiecas uz gaidāmajām garajām svētku brīvdienām.

Visā valstī patlaban trūkst medicīnas personāla un slimnīcās gaidīšanas laiks, pat ar nelielu traumu, var sasniegt vairākas stundas, tai skaitā operācijas var tikt atliktas pat vairākas dienas. Tāda situācija ir izveidojusies, gan ņemot vērā piesardzības pasākumus sakarā ar Covid-19 vīrusa izplatību, gan personāla trūkumu, gan lielo pacienta plūsmu tieši TOS.

Slimnīcas pārstāve atzīmē, ka kopš novembra sākuma arī TOS ir atvērta nodaļa Covid-19 pacientu ārstēšanai. Tādēļ slimnīcas kopējā kapacitāte ir vēl vairāk samazināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu