Lielbritānija uz Poliju nosūtīs bruņoto spēku karavīru komandu (53)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Lielbritānija nosūtīs bruņoto spēku karavīru komandu, lai Polijai sniegtu inženiertehnisko atbalstu uz robežas ar Baltkrieviju, piektdien pavēstīja Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs.

"Apvienotajai Karalistei un Polijai ir sena draudzības vēsture, un tās ir NATO sabiedrotās. Pēc vienošanās noslēgšanas ar Polijas valdību neliela Apvienotās Karalistes Bruņoto spēku personāla komanda ir norīkota, lai izpētītu, kā mēs varam sniegt inženiertehnisko atbalstu un risinātu situāciju uz Baltkrievijas robežas," sacīja ministrijas pārstāvis.

"Ir sākusies izpēte pirms britu inženiertehnisko vienību karavīru atbalsta saņemšanas. Mūsu karavīri sadarbosies Polijas-Baltkrievijas robežas žoga nostiprināšanā.

Pēc izpētes pabeigšanas mēs ziņosim par detaļām," tviterī apliecināja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu