Video ⟩ Pozitīvas tendences profesionāļu vakcinācijā sociālo pakalpojumu jomā (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Kopējā vakcinācijas pret Covid-19 aptvere sociālo pakalpojumu jomas darbinieku vidū 2021. gada 1. novembrī uzrāda pozitīvu tendenci - visos 43 pašvaldību sociālajos dienestos vakcinējušies 81% darbinieku, kas ir par 16 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī, grupu mājās/grupu dzīvokļos darbinieku vakcinācija palielinājusies par 9 procentpunktiem, sasniedzot 82% īpatsvaru, savukārt krīžu centros sasniegts visaugstākais vakcinēto darbinieku īpatsvars starp pakalpojumu sniedzējiem – 90%. Nozīmīgi, ka būtiski pieaugusi vakcinācijas aptvere starp darbiniekiem - aprūpe mājā pakalpojumā, sasniedzot 85% un pieaugot gandrīz par 42 procentpunktiem, salīdzinot ar oktobra datiem.

Vakcinācija ir būtisks priekšnosacījums sociālo pakalpojumu drošai sniegšanai un nepārtrauktības nodrošināšanai Covid-19 izplatības apstākļos. Labklājības ministrija ir uzrunājusi četrus sociālo pakalpojumu jomas līderus, lai noskaidrotu viņu viedokli par vakcināciju pret Covid-19. Rezultātā ir tapuši četri video, kuros sociālās jomas profesionāļi dalās ar savu stāstu, pieredzi un pārdomām, kas ikvienam liek aizdomāties par izvēlēm, kas mums ir.

Biedrības “Rūjienas Senioru māja” direktors Jānis Roze par vakcināciju

Biedrības “Rūjienas Senioru māja” direktors Jānis Roze, kuram ir 100% darbinieku vakcinācija un augsta klientu vakcinācija aprūpes centrā, pauž viedokli, ka nevakcinējās, lai iegūtu biļeti uz teātri vai aizbrauktu ceļojumā, bet gan lai pasargātu sevi un tos, par kuriem ir atbildīgs.

Rēzeknes novada sociālā dienesta vadītāja Silvija Strankale par vakcināciju

Ar emocionālu un personīgu pieredzes stāstu dalās Rēzeknes novada sociālā dienesta vadītāja Silvija Strankale: “Pateicos ārstiem, kas palīdzēja man izķepuroties. Bet otrreiz pārdzīvot to negribētu. Es gribu būt drošībā par sevi, par savu ģimeni, par bērniem, par mazbērniem, par cilvēkiem līdzās.”

Biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” direktors Andris Bērziņš par vakcināciju

Biedrība “Latvijas Samariešu apvienība” ir viena no lielākajiem pakalpojuma sniedzējiem Latvijā. Tās direktors Andris Bērziņš pauž viedokli, ka, domājot par vakcināciju, izvēļu vienā svaru kausā bija kolēģu dzīvība un uzņēmība, otrā svaru kausā – klientu veselība.

Supervizore, psihoterapijas speciāliste Ieva Ozola par vakcināciju

Supervizore, psihoterapijas speciāliste Ieva Ozola caur simboliem, vērtībām un līdzībām ar citām palīdzošajām profesijām uzrunā ikkatru sociālajā jomā strādājošo: “Mēs dzīvojam šobrīd ētikas dilemmu laikā - starp individuālām un kolektīvām vērtībām, starp personīgām un profesionālām vajadzībām, starp manu un tavu veselības drošību. Šaubu, nenoteiktības, neziņas un dilemmu laikā sociālā darba profesijā vienmēr ir palīdzējusi mūsu sirds, mūsu vērtības un ētikas principi.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu