Pārvadātājs "Nordeka" maršrutu Rīga-Olaine iekļaus valsts dotētajā maršrutu tīklā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ņemot vērā būtisko pasažieru skaita samazinājumu, kas radies saistībā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, no 18.novembra AS "Nordeka" maršrutu Rīga-Olaine vairs neapkalpos uz komerciāliem principiem, bet tas tiks iekļauts valsts dotētajā maršrutu tīklā, TVNET informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Lai nodrošinātu iespēju iedzīvotājiem nokļūt no Rīgas Olainē un otrādi, valsts dotētajā maršrutu tīklā tiks iekļauts maršruts Nr.5034 Rīga-Olaine, ko saskaņā ar atklāta konkursa rezultātā noslēgto līgumu turpinās apkalpot "Nordeka". Autobusu braukšanas shēma paliks nemainīga - tas kursēs gar Atgāzeni, pieturu "Mežkalna iela", Medemciemu un Jaunolaini. Biļetes cena braucienam no Rīgas līdz Olainei būs 1,60 eiro.

Olaines novada pašvaldībā skaidro, ka Autotransporta direkcija bija gatava ārkārtējās situācijas laikā maršrutā Rīga-Olaine nodrošināt desmit reisus no Olaines un desmit no Rīgas darba dienā, kā arī piecus reisus no Olaines un piecus no galvaspilsētas brīvdienās. Taču vietvara lūdza maršruta sarakstā iekļaut papildu reisus, kurus pašvaldība apņemas apmaksāt no saviem līdzekļiem.

Olaines novada dome ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu līdzfinansēt 24 papildu reisus darbdienās un desmit papildu reisus brīvdienās reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Olaine, nodrošinot Olaines novada iedzīvotājiem iespēju izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus tādā apjomā, kas pārsniedz minimālo valsts garantēto sabiedriskā transporta pakalpojumu apjomu reģionālās nozīmes maršrutu tīkla valsts pasūtītajā daļā. Tādējādi kopumā maršrutā Rīga-Olaine tiks nodrošināti 44 reisi darbdienās un 20 reisi brīvdienās. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs papildu reisu nodrošinājumam būs 53% jeb apmēram 20 000 eiro.

Pašvaldība uzsver, ka šis ir īslaicīgs risinājums. Tāpēc tā sola arī turpmāk mudināt Autotransporta direkciju un Satiksmes ministriju meklēt ilglaicīgu problēmas risinājumu.

Tāpat, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju nokļūt darbavietās, izglītības, ārstniecības iestādēs un tamlīdzīgi, tiks atklāts jauns maršruts Nr.5342 Olaine-Jaunolaine. Atsevišķi reisi tiks pieskaņoti vilcienu kustības sarakstam, tāpēc pasažieri varēs pārsēsties no autobusa vilcienā un otrādi. Kopumā maršrutā tiks atklāti 36 reisi, kas tiks izpildīti katru dienu.

Turpmāk maršrutā Nr.7376 Rīga-Jelgava-Dobele tiks iekļauta pietura "Mežkalna iela", "Medemciems", "Lubauši", "Dzelzceļnieku ciems", "Jaunolaine", "Grēnes" un "Olaines stacija". Autobuss, kas no Rīgas starptautiskās autoostas katru dienu izbrauc plkst.7.20 un 12.40, bet no Dobeles autoostas - plkst.14.45 un 16.05, apstāsies arī pieturā "Lindes", "Tīraine", "Lapiņu dambis", "Stunīšu ezers", "Gaismas", "Baložu stacija" un "Bērzpils". Tāpat pietura "Mežkalna iela", "Medemciems", "Lubauši" un "Dzelzceļnieku ciems" tiks iekļauta maršrutā Nr.7017 Rīga-Jelgava.

Kā ziņots, "Nordeka" maršrutu Rīga-Olaine uz komerciāliem principiem sāka nodrošināt 1.oktobrī.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu