Ukrainas ārlietu ministrs: Krievijas spēku koncentrēšana pie Ukrainas robežas ir bīstama (10)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba paziņojis, ka situācija pie robežas ar Krieviju "nopietni pasliktinās" un pastāv bažas, ka Maskava varētu apsvērt jaunu militāru iebrukumu.

Kuleba intervijā žurnālam "Politico" norādīja, ka septiņus gadus pēc iebrukuma Austrumukrainā un Krimas aneksijas Krievijas karavīru un aprīkojuma koncentrēšana pie Ukrainas robežas ir "bīstama".

"Pie savām robežām redzam modernu militāro infrastruktūru, kas parādījās pavasara eskalācijas laikā un kas ir gatava lietošanai ofensīvās operācijās pret Ukrainu," sacīja Kuleba. "Es nevaru izteikt minējumus par precīzu šo operāciju mērogu, taču 2014.gadā tas šķita neiedomājami, ka Krievija varētu sagrābt Krimu. Tāpēc šobrīd nevaru izslēgt nevienu scenāriju."

Kuleba atrodas Briselē, lai apmeklētu Austrumu partnerības ārlietu ministru tikšanos, kā arī tiktos ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. 

Krievija noraidījusi aizdomas par iespējama jauna iebrukuma plānošanu. "Krievija nav drauds nevienam," teicis Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Kamēr Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri grasās apspriest jaunu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, Kuleba norāda, ka pašreizējā migrantu krīze uz Baltkrievijas robežas ar Latviju, Lietuvu un Poliju esot līdzīga Krievijas aktivitātēm pret Ukrainu.

"Migranti tiek izmantoti kā ierocis, dezinformācija tiek izmantota kā ierocis, gāze tiek izmantota kā ierocis, un karavīri un viņu ieroči [..] - tie nav atsevišķi, nesaistīti elementi," uzsvēra Kuleba. "Tie visi ir daļa no plašākas stratēģijas sagraut Eiropu. Uz visu, kas notiek uz austrumiem no ES robežas un ES iekšienē jāskatās kā uz vienu darbības virzienu. Tie nav atsevišķi notikumi."

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu