Teksasas štatā taps vesels ciemats ar izdrukātām mājām (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/ Bjarke Ingels Group

Teksasas štatā top jauns privātmāju ciemats, kur visu 100 ēku konstrukcijas tiks veidotas ar unikālu 3D printeri.

Aptuveni 1.6 miljardi cilvēku visā pasaulē dzīvo neatbilstoša izmēra vai komforta līmeņa mājokļos, savukārt 100 miljoniem pasaules iedzīvotāju savu māju nav vispār, vēstīts ANO ziņojumā.

Līdzās draudošo klimata pārmaiņu ietekmei arī uz komfortablu dzīvi tiek runāts par mājokļu krīzi

vai, vienkārši runājot, katastrofālu dzīves telpas trūkumu, raksta britu kultūras un izklaides medijs “TimeOut”.

Foto: Facebook/ Bjarke Ingels Group

Tādēļ pasaules prominentākie arhitekti domā par to, kā būvēt miljoniem jaunu mājokļu, neiztērējot visus pasaules resursus.

Dāņu arhitekts Bjarks Ingelss no “zvaigžņu biroja” “BIG” sadarbībā ar būvniecības uzņēmumiem “ICON” un “Lennar” piedāvā risinājumu – 3D mājokļus, kurus ir viegli un ātri ražot pretēji tradicionālajām būvēm.

Arhitekta ambiciozais mērķis ir šādā veidā uzbūvēt veselu 3D ciematu, kas arī būtu lielākais šāda veida projekts pasaulē.

Teksasas uzņēmums “ICON” ir radījuši ierīci-printeri “Vulkāns”, kas spēj izdrukāt un savienot mājokļu karkasus ar robotu un programmatūru palīdzību.

Foto: Facebook/ Bjarke Ingels Group

Galvenais apsvērums šādiem soļiem ir tas, ka šāds printeris patērē mazāk enerģijas, vienlaikus nodrošinot līdzvērtīgu kvalitāti tradicionālajām būvniecības metodēm.

“ICON” apgalvo, ka šie mājokļi būs arī izturīgāki un energoefektīvāki.

Detalizēts topošā Ostinas ciemata plāns un dizains tiks publicēts 2022. gadā, savukārt būvniekiem jau iepriekš bijusi pieredze ar 4 mājokļu kvartāla izbūvi Ostinas austrumu daļā, un tie tika acumirklī rezervēti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu