IeM: Nelielais nevakcinēto skaits neietekmēs iekšlietu dienestu pamatfunkciju veikšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministre Marija Golubeva
Iekšlietu ministre Marija Golubeva Foto: Zane Bitere/LETA

Relatīvi nelielais pret Covid-19 nevakcinēto amatpersonu skaits neietekmēs lielāko iekšlietu dienestu pamatfunkciju veikšanu, apgalvoja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Pirmdien IeM informēja, ka lielākajos iekšlietu dienestos nevakcinēšanās pret Covid-19 dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas 63 personas, bet trešdien IeM precizēja, ka saskaņā ar valdības lēmumu par obligātu vakcināciju valsts pārvaldē Valsts policijā (VP) no amata pienākumu pildīšanas būs atstādināta jeb noteikta dīkstāve 31 amatpersonai, Valsts robežsardzē (VRS) - 21, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) - 17 amatpersonām, tātad kopumā ir 69 cilvēkiem.

VP, VUGD un VRS darbinieku vidū vidēji 91% no nodarbinātajiem ir ar sertifikātu, līdz ar to pamatfunkciju veikšana dienestos pēc 15.novembra netiek ietekmēta.

"Esam sasnieguši augstu vakcinācijas aptveri.

Salīdzinot lielo nodarbināto skaitu iekšlietu nozarē, kas ir vairāk nekā 13 000 darbinieku, nevakcinēto amatpersonu skaits nevar ietekmēt tiešo dienestu funkciju īstenošanu. Tāpat tām nevakcinētajām amatpersonām, kuras šobrīd atrodas prombūtnē, atgriežoties darbā, būs iespēja uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un turpināt darbu," norāda IeM valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Uz 15.novembri iekšlietu nozarē nodarbinātie ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem Finanšu izlūkošanas dienestā ir 100%, IeM - 96%, IeM poliklīnikā - 95%, Informācijas centrā - 95%, Iekšējās drošības birojā - 95%, Veselības un sporta centrā - 95%, VUGD - 92%, VRS - 92%, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē - 91%, Nodrošinājuma valsts aģentūrā - 90%, bet VP - 89%.

Statistika ir mainīga, jo daudzi darbinieki ir nesen sākuši vakcināciju un vēl nav ieguvuši sadarbspējīgu sertifikātu.

Iekšlietu nozare kopumā ir aktīvi strādājusi, lai celtu vakcinācijas tempus ar iekšējām informēšanas un izglītošanas kampaņām un citos veidos, uzrunājot savus darbiniekus, kas ir rezultējies augstā vakcinācijas aptverē, norāda ministrijā.

Arī pēc 15.novembra iekšlietu dienesti turpinās aktīvu kandidātu atlasi un pieņemšanu dienestā, ņemot vērā, vai kandidāts ir pabeidzis vakcinācijas kursu ar Eiropas Zāļu aģentūrā reģistrētu vakcīnu pret Covid-19.

Neskatoties uz ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, joprojām tiek saņemti kandidātu pieteikumi uz vakantajiem amatiem gan dienestos, gan padotības iestādēs.

Jau ziņots, ka valdība ir noteikusi prasību obligāti vakcinēties visiem publiskā sektora darbiniekiem, un pildīt darba pienākumus no 15.novembra drīkstēs tikai vakcinējušās vai Covid-19 pārslimojušas personas.

Vienlaikus publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz 15.novembrim būs sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebūs saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, varēs turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir šā gada 15.decembris.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu