"Trauksmes signāli mirdz sarkanā krāsā." Beļģijā pieņemti stingrāki ierobežojumi (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brisele, Beļģija. Ilustratīvs foto
Brisele, Beļģija. Ilustratīvs foto Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Beļģija lēmusi pastiprināt ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, ņemot vērā jaunu inficēšanās gadījumu skaita un hospitalizācijas gadījumu skaita strauju palielināšanos.

Ierobežojumus nolēma pastiprināt Covid-19 Konsultāciju komiteja, kas lemj par sabiedrības veselības pasākumiem saistībā ar pandēmiju.

"Komiteja ir izvēlējusies maksimālu piesardzību," paziņoja premjerministrs Aleksanders de Kro. "Trauksmes signāli mirdz sarkanā krāsā," viņš piebilda.

Sejas masku valkāšana vietās, kur ir daudz cilvēku, tagad būs obligāta no 10 gadu vecuma. Strādāšana attālināti, ja tā ir iespējama, no sestdienas līdz 12.decembrim būs obligāta četrās no piecām darba nedēļas dienām.

Līdz šim sejas maskas bija jāvalkā no 12 gadu vecuma, bet strādāšana attālināti bija ieteicama, bet nebija obligāta.

Ir arī paredzēts ieviest īpašus noteikumus, kas piemēroti Covid-19 apkarošanai skolās, sacīja premjers.

Valdība arī pastiprināja noteikumus naktsklubos, restorānos un bāros, kur papildus pilnīgas vakcinācijas statusa obligātai pārbaudei būs vajadzīgas arī sejas maskas vai negatīvs vīrusa tests.

Beļģija arī sāks piedāvāt balstvakcināciju visiem, kas jau pabeiguši pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19. Balstvakcīnas devu jau saņēmuši 7% iedzīvotāju.

Lai gan Beļģijā pret Covid-19 ir pilnīgi vakcinēti 76,1% iedzīvotāju, tostarp 88% pieaugušo, tur atkal strauji pieaug inficēšanās gadījumu skaits un slimnīcu noslodze.

Covid-19 gadījumu skaits Beļģijā pagājušajā nedēļā pieauga par 27% un sasniedza vairāk nekā 10 000 dienā. Tajā pašā periodā hospitalizācijas gadījumu skaits pieauga par 21%, bet intensīvās aprūpes nodaļās izmantoto gultu skaits palielinājās par 28%, sasniedzot 557.

Beļģijā, kur ir 11 miljoni iedzīvotāju, Covid-19 ir prasījusi 26 000 cilvēku dzīvību.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu