Brīvprātīgo organizētajā akcijā uzrunāti vairāk nekā 1000 pret vakcināciju šaubīgie seniori (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki ieradušies saņem poti pret Covid-19 izbraukuma vakcinācijā speciāli pielāgotajā autobusā stāvlaukumā.
Cilvēki ieradušies saņem poti pret Covid-19 izbraukuma vakcinācijā speciāli pielāgotajā autobusā stāvlaukumā. Foto: Zane Bitere/LETA

Brīvprātīgo kustības "#vieglipalīdzēt" un Latvijas senioru īstenotajā akcijā "Palīdzi sev. Palīdzi citiem" uzrunāti vairāk nekā 1000 pret Covid-19 vakcīnu šaubīgie seniori, informēja "#vieglipalīdzēt" pārstāve Ilze Jankovska.

Akcijas mērķis bija iesaistīt dažādas senioru organizācijas un arī individuālus seniorus vakcinācijas pret Covid-19 popularizēšanā šaubīgo senioru vidū.

Akcijas laikā tika apzināti vairāk nekā 1000 senioru dažādos Latvijas reģionos - Dagdā, Ludzā, Rīgā, Preiļos, Malnavā, Gulbenē, Kuldīgā, Valkā un citviet. Akcijā iesaistījušies seniori atzīst, ka, lai arī akcijai noteikti bija jēga, jo katrā reģionā vismaz daži cilvēki pēc sarunas devās vakcinēties, tomēr šaubīgo cilvēku bailes aizvien ir lielas.

Akcijas īstenotāji novērojuši, ka nereti cilvēki baidās no vakcīnas blaknēm, uzticoties nepārbaudītai informācijai, gaida Krievijā izstrādāto vakcīnu vai arī savu izvēli nevakcinēties nepaskaidro. Tomēr iejūtīga saruna, kā arī dalīšanās ar paša zvanītāja pārslimošanas vai vakcinēšanas pieredzi dažus šaubīgos spēja pārliecināt, uzsver "#vieglipalīdzēt".

Preiļu novada pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja un Latgales pensionāru apvienības priekšsēdētājas vietniece Marija Briška uzskata, ka katrs sīkums Covid-19 ir ļoti svarīgs, un ir ļoti labi, ka ir cilvēku kopums, kas var palīdzēt tiem, kuri vēl domā.

Savukārt Kuldīgas senioru skolas vadītāja Ruta Orlova secina, ka ir ļoti svarīgi seniorus uzrunāt personīgi, piezvanīt viņiem, aprunāties, izstāstīt, jo katram ir atšķirīgas problēmas, piemēram, bijuši seniori, kas norādījuši, ka viņiem ir grūtības izstāvēt kājās dzīvo rindu pie vakcinēšanas punkta. Tādēļ Kuldīgas Senioru skolas brīvprātīgie palīdz risināt arī to, kā pie vakcīnas tikt ērtāk un vieglāk.

Jau ziņots, ka kampaņas gaitā sadarbībā ar Latvijas Pensionāru federāciju un lokālām senioru organizācijām tika skaidrota vakcinācijas pret Covid-19 nepieciešamība, apzinot šaubīgos vai neizlēmīgos seniorus dažādos reģionos, novados, pilsētās un ciematos.

Iedrošinājumu iesaistīties kampaņā sniedza arī viens no tās labās gribas vēstniekiem profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu