Daži deputāti kritizē liegumu Stepaņenko debatēt par budžeta priekšlikumiem bez sertifikāta (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāti Aldis Gobzems (LuK), Viktors Valainis (ZZS) un Ļubova Švecova (LPV) šodien Saeimas sēdē kritizēja to, ka deputātei Jūlijai Stepaņenko (LPV) nebija iespējas debatēt par 2022. gada valsts budžeta priekšlikumiem bez Covid-19 sertifikāta.

Stepaņenko iepriekš neuzrādīja Covid-19 sertifikātu, tāpēc viņai un vēl diviem citiem deputātiem bez sertifikāta nav atļauts piedalīties Saeimas sēdēs.

Valainis uzsvēra, ka Stepaņenko ir viena no aktīvākajām debatētājām, un vaicāja, ko Saeima ieguva no tā, ka "nedzirdējām kolēģi", kura bija iesniegusi vairākus priekšlikumus valsts budžetam. Politiķis šaubās, ka liegums motivēs deputāti iegūt vakcinācijas sertifikātu, un pieļāva, ka Stepaņenko gatavojas šo tiesību ierobežojumu apstrīdēt Satversmes tiesā.

Stepaņenko partijas biedre Švecova pateicās Valainim par morālo atbalstu, kā arī norādīja, ka šajā situācijā saskatāms cilvēka pamattiesību ierobežošana, kas ir pretrunā ar demokrātijas principiem.

Arī deputāts Gobzems uzsvēra, ka vajadzēja dot iespēju Stepaņenko izteikties.

Kā ziņots, parlaments ir pieņēmis likumu, kas nosaka, ka Saeimas darbā ir tiesīgs piedalīties tikai tāds Saeimas deputāts, kurš šajā likumā noteiktajā kārtībā ir uzrādījis Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, kā arī deputāts, kurš saņēmis klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku un uzrādījis sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu.

Noteikts, ka šāda kārtība būs spēkā līdz 1. jūlijam.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu