Balvu novadā uziet marihuānas audzētavu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Policija sadarbībā ar robežsardzes kinologu Balvu novadā ceturtdien atklājusi marihuānas audzētavu, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policija savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personu, kura, iespējams, kādā privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Iepriekš sāktajā kriminālprocesā tika pieņemts lēmums veikt kratīšanu.

Ceturtdien sadarbībā ar Valsts robežsardzes kinologu, kādā īpašumā Balvu novada Balvu pagastā policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti aptuveni 283 augoši marihuānas stādi, kā arī aptuveni viens kilograms gatavās produkcijas - zaļas augu izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna.

Turpat notikuma vietā tika noskaidrota arī iespējamā vainīgā persona - 1994.gadā dzimis vīrietis.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu - nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizturētajam par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 256.panta 1.daļu par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu