Buks: Par "Olainfarm" ugunsgrēka iemesliem vēl ir pāragri spriest

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jānis Buks piedalās pasākumā, kurā zāļu ražotājs AS "Olainfarm" iepazīstina ar attīstības un investīciju plāniem, demonstrē modernizētās ražotnes telpas.
AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jānis Buks piedalās pasākumā, kurā zāļu ražotājs AS "Olainfarm" iepazīstina ar attīstības un investīciju plāniem, demonstrē modernizētās ražotnes telpas. Foto: Zane Bitere/LETA

Par farmācijas kompānijā "Olainfarm" piektdien notikušo ugunsgrēku un tā radītajiem zaudējumiem spriest ir pāragri, atzina "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Jānis Buks. Tāpat viņš sacīja, ka tā izcelšanās iemesli pašlaik nav zināmi.

"Patlaban mūs vairāk satrauc cietušo ģimenes un tas, kā varam tām palīdzēt, ko noteikti arī darīsim," piebilda Buks.

"Visas uzņēmuma vadības vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušās kolēģes ģimenei. Mēs no uzņēmuma puses sniegsim visu nepieciešamo atbalstu. Tāpat visu šajā situācijā nepieciešamo aprūpi un palīdzību sniegsim arī cietušajai kolēģei un viņas ģimenei. Mēs sadarbojamies ar atbildīgajām institūcijām negadījuma apstākļu noskaidrošanā, un sniegsim papildus informāciju, kad mūsu rīcībā būs jaunas ziņas par notikušo," teica Buks.

āpat viņš sacīja, ka notikuma vietu ceturtajā ražošanas cehā ierobežojusi policija, tādēļ kompānijas darbiniekiem to ir problemātiski apsekot. Buks norādīja, ka pašlaik ceha telpas iespēju robežās apseko ražošanas un tehniskais direktors, taču arī pats valdes priekšsēdētājs sestdien dosies aplūkot notikušo dabā.

Vaicāts par vispārēju nelaimes ietekmi un "Olainfarm" darbību, Buks norādīja, ka kompānija pret šādiem atgadījumiem ir apdrošināta, vienlaikus ražošana var tikt turpināta kādā no citām telpām, kas izvietotas kompānijas vairāk nekā 40 hektāru lielajā teritorijā.

Jau ziņots, ka īsi pirms pusnakts farmācijas uzņēmuma "Olainfarm" ražošanas ēkā noticis sprādziens un izcēlies plašs ugunsgrēks, kura rezultātā cieta viens cilvēks, bet vēl viens cilvēks gāja bojā.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju vienstāva ražošanās ēkā bija notikusi tehnoloģiskas iekārtas eksplozija, kā rezultātā telpā izcēlies ugunsgrēks un izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Notikuma vietā dega angāra tipa dzelzsbetona ražošanas ēka un ķīmiska viela 144 kvadrātmetru platībā.

Ēkā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Viens cilvēks no ēkas tika evakuēts un bija cietis, un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.3.29.

Notikuma vietā strādāja 36 ugunsdzēsēji glābēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu