El Čapo sievai ASV piespriež trīs gadu cietumsodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bēdīgi slavenā meksikāņu narkobarona Hoakina Gusmana sievai Emmai Koronelai Aispuro otrdien ASV tika piespriests trīs gadu cietumsods, ziņo aģentūra “Associated Press”.

Aispuro tiesā atzina, ka viņa palīdzējusi par El Čapo dēvētajam Gusmanam vadīt Sinaloa karteli, kā arī palīdzējusi savam vīram 2015.gadā izbēgt no cietuma.

Saskaņā ar tiesas lēmumu 32 gadus vecajai Aispuro arī konfiscēti aktīvi 1,5 miljonu dolāru vērtībā.

Foto: Reuters/ScanPix

Sinaloa kartelis bija lielākais narkotiku piegādātājs ASV. Gusmans tika aizturēts Meksikā 2016.gada janvārī un gadu vēlāk izdots ASV. Viņš tika aizturēts pēc tam, kad viņam 2015.gadā izdevās īstenot pārdrošu bēgšanu no cietuma, izmantojot tuneli, ko izraka viņa līdzgaitnieki.

Aispuro cietumā ienesa ēdienā paslēptu ar GPS sistēmu aprīkotu pulksteni, kas palīdzēja tuneļa racējiem fiksēt Gusmana atrašanās vietu un izraktu tuneli tieši zem viņa kameras.

El Čapo sievai sākotnēji draudēja vismaz desmit gadu cietumsods, tomēr ņemot vērā, ka viņai nebija iepriekšējas kriminālas pieredzes un viņai nebija būtiska loma Sinaloa karteļa pārvaldīšanā, apsūdzība viņai pieprasīja piespriest četru gadu ieslodzījumu.

Tiesā Aispuro pauda nožēlu par nodarīto.

Aispuro tika aizturēta ASV šā gada februārī. Viņai ir ASV un Meksikas dubultpilsonība. Viņa intervijās stāstījusi, ka bija 17 gadus veca, kad iepazinās ar 49 gadus veco Gusmanu. Viņiem ir divi bērni.

ASV tiesa 2019.gada jūlijā piesprieda Gusmanam mūža ieslodzījumu, atzīstot viņu par vainīgu "ilgstošā noziedzīgā pasākumā", kontrabandas ceļā nogādājot ASV desmitiem tūkstošu kilogramu kokaīna, kā arī sazvērestībā nolūkā pastrādāt slepkavības un naudas atmazgāšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu