LTV: Covid-19 «vakcīnbusi» Rīgas apkaimēs kursēs vēl tikai šonedēļ (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki ieradušies saņem poti pret Covid-19 izbraukuma vakcinācijā speciāli pielāgotajā autobusā stāvlaukumā.
Cilvēki ieradušies saņem poti pret Covid-19 izbraukuma vakcinācijā speciāli pielāgotajā autobusā stāvlaukumā. Foto: Zane Bitere/LETA

Iespējas bez pieraksta doties un saņemt poti pret Covid-19 sev ērtākā vietā un laikā no nākamās nedēļas Rīgā būs krietni ierobežotas. Populārie mobilie vakcinācijas autobusi Rīgas apkaimēs kursēs vēl tikai šonedēļ. Pēc tam plāno ierīkot pagaidu vakcinācijas punktus apkaimēs, ziņo LTV raidījums "Panorāma". 

Vakcinācijas autobuss Juglā savu darbu otrdien, 30. novembrī, sāka pulksten 11. Kopš tas vēra durvis pirmajam apmeklētājam, kustība iekšā autobusā un ārā no tā ir nepārtraukta. LTV uzrunātie iedzīvotāji pastāstīja, ka galvenokārt atnākuši pēc savas balstvakcīnas devas un to dara tieši šeit tāpēc, ka tā ir ērtāk un tuvāk dzīvesvietai vai darba vietai.

Atis devās uz trešo poti, jo uzskata, ka tā ir atbildība pret sevi un citiem. "28. jūnijā man bija otrā "Astra". Pildu sociālo mājasdarbu. Lai cik tas banāli izklausās, bet es arī aicinu visus citus to darīt." 

"Es apskatījos, ka šis ir man tuvākais. Te es varu no darbiem izrauties un atnākt. Man tie seši mēneši būs janvārī. Mazliet par bailīgu, jo man ir arī bērns, kuram ir seši gadi, un vēl attiecīgi nevar vakcinēties. Attiecīgi bažas man ir," atzina Linda.

Vairāk nekā 40 pieturvietās galvaspilsētā

"vakcīnbusos" līdz šim pret Covid-19 sapotēti vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku.

Daudzi vakcinētie nemaz nezina, ka palaimējies atnākt pēc potes uz šādu mobilo vakcinācijas punktu vieniem no pēdējiem, jo "vakcīnbusi" Rīgas apkaimēs kursē vēl tikai šonedēļ. Esot samazinājies pieprasījums pēc tiem.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča sacīja, ka interese vakcinēties izbraukuma autobusos ir mazinājusies. "Savukārt tajās apkaimēs, kur mēs redzam, ka interese ir liela, esam jau izvietojuši papildu vakcinācijas punktus – konteinerus Bolderājā, Ziepniekkalnā, Sarkandaugavā, Deglava ielā, Vecmīlgrāvī," sacīja Juhņēviča.

Saglabāšoties arī vakcinācija tirdzniecības centros. Līdz ar to amatpersonas uzskata, ka pie vakcīnām pret Covid-19 aizvien varēšot tikt pietiekami ērtā veidā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu