IZM rosina kompensēt virsstundu darbu IKVD darbiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Lai kompensētu virsstundu darbu oktobrī un novembrī, ko Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) ierēdņi un darbinieki veltīja, nodrošinot epidemioloģiski drošu mācību vidi skolās, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina piešķirt finansējumu 9 775 eiro apmērā, liecina IZM sagatavotais rīkojuma projekts.

Ministrija atgādina, ka saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu epidemioloģisko drošības pasākumu kontrole izglītības jomā uzticēta IKVD.

Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" noteikts, ka IKVD ierēdņiem un darbiniekiem ir atļauts noteikt tādu virsstundu laiku, kas pārsniedz Darba likumā un Ārstniecības likumā noteikto maksimālo virsstundu laiku, bet nepārsniedz 60 stundas nedēļā. Tāpat tajā noteikts, ka virsstundu darba apmaksai nepieciešamo papildu finansējumu paredz piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Rīkojuma projekts paredz, ka Finanšu ministrija (FM) piešķir 9775 eiro finansējumu IZM no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai kompensētu virsstundu darbu.

Vienlaikus IZM normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavo un iesniedz FM pieprasījums par rīkojuma projektā minēto līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas.

Savukārt finanšu ministrs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par rīkojuma projektā minētajām naudas summas piešķiršanas izmaiņām. Attiecīgi, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija piecu darbdienu laikā no attiecīgās informācijas saņemšanas dienas nav iebildusi pret tām, paredzēts veikt naudas summas piešķiršanu no valsts budžeta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu